Philips heeft NightBalance overgenomen, de spin-off van de TU Delft die een ‘slaappositietrainer’ heeft ontwikkeld ter behandeling van bepaalde vormen van slaapapneu en snurken. Oprichter en CEO Eline Vrijland-Van Beest is enthousiast over de overname. “We gaan samen werken aan innovatieve oplossingen waardoor mensen over de hele wereld ’s nachts beter zullen slapen.”

NightBalance ontwikkelde en produceert de Sleep Position Trainer: een apparaatje dat een comfortabele behandeling biedt voor mensen die lijden aan positieafhankelijk slaapapneu. Het apparaatje bevat een slaaphoudingsensor die op de borstkas gedragen wordt en de patiënt met lichte vibraties traint om niet meer op de rug te slapen.

Afstudeerproject
Eline Vrijland-Van Beest begon met de ontwikkeling van de Sleep Position Trainer als afstudeerproject bij de opleiding Strategic Product Design aan de TU Delft. Ze. Nadat ze haar bedrijf had opgericht, trad ze toe tot het incubatorprogramma van YES!Delft.

Levens verbeteren
“We hebben NightBalance in 2009 opgericht met de ambitie om de levens van patiënten met positieafhankelijk slaapapneu wereldwijd te verbeteren”, zegt Vrijland-Van Beest. “Ik ben trots dat onze innovatie nu in goede handen is bij Philips. Hun sterke positie op het gebied van slaaptherapie en wereldwijde bereik zal ervoor zorgen dat meer patiënten gebruik kunnen maken van de Sleep Position Trainer.”

Philips
Philips stelt dat NightBalance een patiëntvriendelijke oplossing heeft ontwikkeld om positieafhankelijke slaapapneu en positieafhankelijk snurken te behandelen die een goede aanvulling is op het huidige aanbod. De overname stelt Philips in staat om de positie op de ‘home care’ markt te verstevigen.

Bron: TU Delft