Dankzij de thermostaatknop en de temperatuurbegrenzer op de wastafelkraan is verbranding niet mogelijk.

Thermostaatkraan met temperatuurbegrenzing voorkomt verbranding door heet water

De Xeris E-T wastafelkraan is een zeer geschikte en veilige kraan voor zorginstellingen. De kraan is uitgerust met een infrarood sensor, een thermostaat met temperatuurregelknop en een temperatuurbegrenzer, waardoor de kans op verbranding van patienten door te heet water minimaal is.

De Xeris E-T van Schell is een van de 32 modellen in de Xeris-lijn wastafelarmaturen. De serie bestaat uit zelfsluitende kranen, elektronische varianten met contactloze bediening, uitvoeringen voor koud water, mengkranen en thermostatische uitvoeringen in verschillende afmetingen. Dankzij de robuuste en onderhoudsvriendelijke materialen en geavanceerde technologie voldoen ze aan de strenge eisen in de zorg. Maar de kranen zijn niet alleen functioneel; ze hebben ook een fraai design met ronde lijnen, terwijl de lichte bediening en de zachte, brede waterstraal het gebruik – ook door mensen met motorische beperkingen – heel gemakkelijk maken.

Een bijzondere uitvoering is de Xeris E-T met infrarood sensor, thermostaat en temperatuurbegrenzer. De kraan heeft geen microthermostaat, maar mengt de waterstroom op het tappunt, waardoor er geen extra technische voorzieningen noodzakelijk zijn. Deze kraan is dus ook een aantrekkelijke en betaalbare oplossing voor gebruik in zorginstellingen.

Thermostaat en temperatuurregeling

De Xeris E-T heeft aan de rechterkant een kleine ergonomisch gevormde temperatuurregelknop, waarmee de gewenste temperatuur nauwkeurig ingesteld worden. De geïntegreerde temperatuurbegrenzer beschermt tegen te hoge watertemperaturen vanaf 38°C, maar er kunnen ook andere temperaturen ingesteld worden. Een automatische beveiliging sluit binnen een seconde de heet watertoevoer af als de toevoer van koud water stopt, waardoor de mogelijkheid dat patiënten door (te) heet water verbrandwonden oplopen, vermeden wordt.

Dankzij de innovatieve, elektronica is de Xeris E-T niet alleen veilig, maar de kraan is ook zuinig met water en energie. Het aan- en uitzetten van de kraan gebeurt contactloos. De waterlooptijd kan op de seconde ingesteld worden en spoelprogramma’s zorgen voor een optimale drinkwaterhygiëne. De doorspoelinterval kan ingesteld worden tussen de 1 tot 240 uur en de spoeltijd tussen de 5 tot 600 seconden. Bovendien is er thermische desinfectie mogelijk met een duur van 15 tot 600 seconden. Daarnaast heeft Xeris E-T de mogelijkheid om een energiebesparingsmodus in te schakelen.

Integratie met SWS

Met behulp van de Bluetooth-module kunnen de elektronische XERIS-kranen individueel geprogrammeerd worden voor bijvoorbeeld hygienespoelingen en de registratie daarvan, maar ook in het elektronische watermanagement systeem van Schell (SWS) geïntegreerd worden. Zo kunnen alle aangesloten armaturen centraal aangestuurd en gemonitord worden.

Meer informatie over het Schell-assortiment vindt U op: https://www.schell.eu/nederland-nl.html

Dankzij de thermostaatknop en de temperatuurbegrenzer op de wastafelkraan is verbranding niet mogelijk.