Interactive Learning Rooms - graphic van de learning room

Tijdens de Zorg & ICT beurs van 2 t/m 4 november in de Jaarbeurs Utrecht, lanceren Planetree en &Happy gezamenlijk een nieuwe variant van de Interactive Learning Rooms. In de nieuwe variant staat Harm centraal. Tutor Harm is de ‘collega’ van het personage Ria, bij wie de focus ligt op het leren kennen van de cliënt. De fictieve Harm leert zorgmedewerkers vanuit zijn eigen woonkamer alles over eHealth toepassingen en zorgtechnologie. Zorgmedewerkers ervaren hoe je de voordelen van technologie kunt inzetten en toch mensgerichte zorg kunt blijven geven.

De Interactive Learning Rooms zijn een innovatieve manier om spelenderwijs kennis te maken met verschillende technologische zorgoplossingen en persoonsgerichte zorg. In een levensechte woonkamer, ontworpen als ‘Escape Room’, werkt een team samen om de gewoontes, rituelen en levensverhalen van de cliënt te vinden. Onderzoek laat zien dat ‘zelf ervaren’ de beste manier is om iets te leren.

De druk op zorgorganisaties neemt steeds verder toe. Daardoor is de behoefte aan oplossingen die efficiëntie in tijd en kosten opleveren groter dan ooit. Inmiddels hebben meerdere organisaties de Interactive Learning Rooms tot volle tevredenheid gebruikt om hun medewerkers te trainen.  Jaap Wielaart, van WVO zorg zegt hierover: “Wanneer zorgtechnologie bijdraagt aan het welzijn van onze cliënten, constateren wij dat onze medewerkers sneller bereid zijn om zich de technologische toepassingen eigen te maken. Door medewerkers de zorgtechnologie zelf te laten ervaren, worden ze enthousiast.”

Introductiemodule

Planetree en &Happy bieden momenteel een laagdrempelige kennismaking met de Interactive Learning Rooms aan, ter introductie. Tijdens deze Introductiemodule kunnen teams de enorme waarde van dit innovatieve programma ervaren. De Introductiemodule duurt een halve dag. Hij is ook geschikt als invulling van een teamdag waarbij plezier en inhoud van belang zijn.

 

> Lees meer nieuws op FMT Gezondheidszorg