deventer Ziekenhuis - foto nieuwbouw Imaging Center
In het najaar van 2020 begon de nieuwbouw en anno 2022 staat er een hypermodern high-end-imaging centrum.

Het Deventer Ziekenhuis heeft op 1 juni haar nieuwe Centrum voor Radiologie en Nucleaire Geneeskunde en het Borstcentrum officieel geopend. De bouw heeft een kleine twee jaar geduurd.

Het ‘oude’ Centrum voor Radiologie en Nucleaire Geneeskunde (CRN) was te klein geworden. De vraag naar diagnostiek is gegroeid, en het ziekenhuis stelt ook dat de voormalige faciliteiten niet meer voldeden uit het oogpunt van privacybescherming van patiënten. Zo merkt het ziekenhuis kruisende patiëntstromen waarbij bedden door wachtruimtes worden gereden aan als een probleem. Dat is opgelost met een doorgang van de SEH naar de Radiologie. Naast onderzoeks- en behandelruimtes heeft het verbouwde CRN heeft nieuwe werkplekken, een nieuwe ontvangstruimte en vergaderkamers.

Borstcentrum

Door het CRN deels te verplaatsen en met ruimtes te schuiven ontstond ruimte voor een andere dringende wens van het DZ: een eigen plek voor het Borstcentrum – één van de speerpunten van het ziekenhuis. Door CRN deels te verplaatsen en te schuiven met ruimtes, is er plek gemaakt voor het Borstcentrum.
In het souterrain zijn vooral werkplekken gecreëerd. Het biedt o.a. onderdak aan de Service Desk, het Facilitair bedrijf en een ruimte voor MDO (Multi Disciplinair Overleg)

Zorg op één plek

De vestiging van het Borstcentrum in de nabijheid van het CRN heeft een belangrijk voordeel voor de patiënten met (een verdenking op) borstkanker.  Het gehele diagnoseproces, inclusief de uitslaggesprekken, speelt zich af op één plek met alle apparatuur spreekkamervoorzieningen. Comfortabel voor de patiënt én voor de radiologen en oncologen die elkaar snel even kunnen raadplegen voor overleg.

Voordelen voor patiënt en zorgverlener

De zorg van het Deventer Ziekenhuis is niet alleen verbeterd door het toegenomen comfort van de ruimtes. Met de verbouwing is tevens een deel van de apparatuur vernieuwd. De MRI’s en CT’s hebben bijvoorbeeld een bredere tunnel. Dat is fijner voor patiënten met claustrofobie en voor zwaarlijvige patiënten. De doorlooptijd van het diagnostisch traject is verkort en de zorgomgeving is zowel voor patiënten als voor zorgverleners rustiger, ruimer en logischer dan voorheen.