De Jong Gortemaker Algra (dJGA) en Licence to Build hebben de opdracht voor de bouw van 32 assistentiewoningen in Halle, België gewonnen.

Op de locatie van de OCMW campus aan de August Demaeghtlaan zijn zowel ouderen met een hoge als een lage zorgbehoefte gehuisvest. Alle woningen zijn rolstoeltoegankelijk. Het plan voorziet naast deze woningen in een verbinding tussen de bestaande bebouwing en de nieuwbouw en 45 ondergrondse parkeerplaatsen.De woningen zijn ontworpen in een compact volume waarvan de achterzijde getrapt oploopt, zodat er een aantal terrassen ontstaan. Deze trapsgewijze verspringende daken worden als groendaken voorzien. Op het bovenste dakoppervlak is er ruimte voor de plaatsing van zonnepanelen. De glazen verbindingsbruggen zorgen ervoor dat de diverse gebouwen op de gezondheidscampus aaneengesmeed worden.

Er is gekozen voor onderhoudsvrije materialen: Het gebouw wordt in baksteen opgetrokken met geanodiseerde aluminium kozijnen. Aan weerszijden worden uitpandig karakteristieke balkons bevestigd die voorzien zijn van een geperforeerde stalen beplating. Op de gevel tussen deze balkons wordt staand metselwerk toegepast. Door het onderlinge verspringen van de balkons is het mogelijk contact te hebben met buren, onderburen en bovenburen.

De start van de bouw is gepland in de tweede helft van 2017, zodat in 2019 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.

Bron: dJGA