Boven – Header
Boven – Header
Boven – Header

Duurzame Aafje locatie De Vijf Havens geopend

Na 1,5 jaar renoveren is onlangs Aafje locatie De Vijf Havens geopend. Onder grote belangstelling vond een spectaculaire openingshandeling plaats. Daarbij werd door enkele bewoners, lid Raad van Bestuur Peter Ploegsma en wethouder Sven de Langen, op de gevel van De Vijf Havens de bijzondere tekst “Pluk de dag en morgen weer” onthuld. Het huis is gemoderniseerd en met als doel om onder andere het wooncomfort te verbeteren, maar ook op het gebied van duurzaamheid zijn de nodige werkzaamheden verricht. Verpleeghuis De Vijf Havens is daardoor zo goed als energie neutraal.

Afstemmen op wensen

Alle bewoners hebben in De Vijf Havens een eigen studio met ‘slimme badkamer’: waarbij in een handomdraai de badkamer de helft groter wordt gemaakt en meer comfort biedt. Bewoners wonen in kleinschalige woongroepen, rondom een huiskamer met eigen veilige buitenruimte. Er is een breed scala aan faciliteiten om in te spelen op de behoeften van bewoners en mantelzorgers. Van ruime huiskamers tot ontmoetingsruimten en van een brasserie tot een beweeg- beleef- en speeltuin met speeltoestellen voor (klein-) kinderen.

Fijn wonen én werken

Lid van de Raad van Bestuur van Aafje, Peter Ploegsma, is trots over De Vijf Havens: ”Het is een prachtig, flexibel en duurzaam gebouwd ontwerp dat niet alleen nu al leidt tot meer kwaliteit van wonen en leven voor onze bewoners, maar dat ook toekomstbestendig is. Tevens biedt De Vijf Havens onze medewerkers een comfortabele werkomgeving, dus het is een enorme verbetering voor onze bewoners én onze collega’s”.

 

Duurzaam

Daarnaast is De Vijf Havens het eerste duurzame verpleeghuis in Rotterdam. Zo liggen er 75o zonnepanelen op het dak. Er zit een warmtepomp 200 meter diep in de grond en er staan zonneboilers op het dak. In de algemene ruimtes is automatische LED-verlichting aanwezig. En de unieke speel- en beweegtuinen zijn volledig gemaakt van hergebruikt materiaal.

Belangrijke rol in de wijk

De Vijf Havens is sterk verbonden met de wijk Zevenkamp in Prins Alexander. Iedereen uit de omgeving is welkom bij De Vijf Havens. Voor een maaltijd in de brasserie, activiteiten op het ontmoetingsplein, de tuin en de mogelijkheid gebruik te maken van behandelaren als fysiotherapeuten en ergo- therapeuten. In zijn toespraak, sprak wethouder De Langen zelfs van de mooiste plek voor Rotterdamse ouderen om te wonen, wanneer het thuis niet meer gaat.

 

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...