Na een jaar TopZorg maakt ZonMW samen met de deelnemende ziekenhuizen de tussenbalans op; waar staan we nu? Wat is er tot nu toe bereikt? En wat is de stip op de horizon?

Als onderdeel van het programma TopZorg organiseren de deelnemende ziekenhuizen sitevisits, waarbij zij een inkijk geven in de voortgang van het programma. Naar aanleiding van de eerste sitevisit aan het St. Antonius Ziekenhuis kwam de publicatie “Een kijkje in de keuken bij het St. Antonius Ziekenhuis” tot stand.
Het experiment TopZorg subsidieert gedurende 4 jaar de combinatie van zeer specialistische zorg met wetenschappelijk onderzoek in 3 niet-academische ziekenhuizen. De deelnemende ziekenhuizen zijn het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, het Oogziekenhuis Rotterdam en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Een programmabrede evaluatie uitgevoerd door iBMG moet de maatschappelijke meerwaarde van deze subsidie vaststellen. Dit zal het ministerie van VWS input leveren voor besluitvorming rondom toekomstig beleid. ZonMw coördineert het programma TopZorg.
“Een kijkje in de keuken bij het St. Antonius Ziekenhuis”
Bron: ZonMW