Together in IT, het samenwerkingsverband van Telindus en Cisco, introduceert een nieuwe dienst van Telindus Secure Platforms. De DNS Security-oplossing garandeert eindgebruikers op een veilig gebruik van internet en inzicht in het internetverkeer. Het aanbieden van deze oplossing als managed dienst ontzorgt zorginstellingen en biedt hulp bij het configureren, bijsturen en interpreteren van de data zodat er adequaat geacteerd kan worden bij incidenten. Uit onderzoek van Telindus blijkt dat vooral de zorgbranche hier behoefte aan heeft, omdat de veiligheid in een zorginstelling niet langer kan worden gegarandeerd. Dit, in combinatie met dat 45 procent van de cybercriminelen zich focust op de zorg, maakt het belang van inzicht in het internetverkeer enorm.

 

Zorg meest kwetsbare branche

Zorginstellingen dragen een grote verantwoordelijkheid voor de samenleving. Daarbij moet er worden voldaan aan de huidige wet- en regelgeving, vrezen zij voor het verlies van imago en continuïteit bij een datalek en kampen zij met grote risico’s wanneer het systeem platligt. Inzicht in het internetverkeer is daarbij cruciaal, aangezien 95 procent van het malafide internetverkeer gaat via DNS. Het Domain Name System (DNS) kan omschreven worden als het telefoonboek van het internet. Dit systeem zorgt ervoor dat de gebruiker gewoon een naam van een website kan invoeren in plaats van een IP-adres in de vorm van een lange reeks cijfers. Goede beveiliging van de DNS-verbinding en inzicht in het internetverkeer is dus noodzaak bij alle organisaties met bedrijfskritische data in Nederland. Hiervoor is goede technologie beschikbaar, maar vooral het juist configureren, bijsturen en interpreteren van de data van deze technologie is wat Telindus vandaag als dienst in de markt zet.

 

Michel Schaalje, Directeur Security van Cisco Nederland: “Security is in de afgelopen jaren compleet veranderd. Organisaties staan op zichtbare en onzichtbare manieren in contact met de buitenwereld, waardoor huidige securitymaatregelen vaak niet meer afdoende zijn. Het valt op dat binnen de zorg veel IT-managers moeite hebben om een security-aanpak op de rails te krijgen die rekening houdt met de IT-omgeving van vandaag de dag. Wij zijn blij om aan te kondigen dat we samen met Telindus zorginstellingen hierbij kunnen helpen en het internetverkeer veilig kunnen maken.”

 

Joris Leupen, Managing Director van Telindus Nederland: “Vaak genoeg verschijnt er in het nieuws dat een zorginstelling de dupe is geworden van cyberaanvallen als ransomware of phishing. Kwaadwillenden hanteren technieken om gegevens te ontvreemden of regelen toegang tot het bedrijfsnetwerk. Vooral in de zorg is het van belang om de (privé)data van zowel patiënten als medewerkers, die over het internet gaat, te beschermen. Middels deze samenwerking met Cisco zijn er stappen gezet om de digitale veiligheid te waarborgen, door een goede technologie te combineren met excellente dienstverlening. Ik ben trots dat wij de eerste zijn met een dienst waarbij het beheer van een veilige DNS-verbinding uit handen wordt genomen door een strategisch IT-partner.”

Het samenwerkingslabel Together in IT

Het label van Cisco en Telindus is opgebouwd uit drie cruciale pijlers: de ambities van de klant, technologie en kennisdeling. Telindus Managed DNS Security is een oplossing die organisaties helpt de veiligheid van het netwerk te waarborgen. Onder het label Together in IT is enkele maanden geleden ook Telindus Managed SD-WAN gelanceerd. Meer weten over Together in IT? Bekijk de video.