Interieur van de nieuwe zorgkliniek Tergooi | Beeld: Dura Vermeer

Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe hebben de eerste paal geslagen voor de nieuwe zorgkliniek naast het nieuwe hoofdgebouw van Tergooi in Hilversum. In dit gebouw – dat nog een definitieve naam krijgt – komen vanaf 2023 de poliklinieken van dermatologie (inclusief Spatadercentrum), oogheelkunde, plastische chirurgie (met Hand- en Polscentrum), KNO, kaakchirurgie, het Esthetisch Medisch Centrum (EMC), de Diagnosestudio en kantoren.

Welzijn voorop

In dit gebouw draait het om het welzijn van de patiënten en de medewerkers. Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe zijn vanaf het voorlopig ontwerp betrokken, in samenwerking met bouwpartner De Groot Installaties. Het ontwerp komt van Wiegerinck Architecten, constructeur Royal HaskoningDHV en adviseur Deerns onder leiding van ABT.

De zorgkliniek is niet van Tergooi zelf: de grond is verkocht aan vastgoedinvesteerder Cofinimmo NV, gespecialiseerd in zorgvastgoed. De nieuwe zorgkliniek huurt een oppervlakte van bijna 7.000 m2 van hen. Door ruimte te huren en niet al het vastgoed in eigen bezit te houden, kan Tergooi beter inspelen op benodigde ruimte in de toekomst, gezien de ontwikkelingen in de zorg op het gebied van e-health, nieuwe technieken en behandelingen, thuismonitoring en zorg op afstand.

Hoogwaardige zorg in een groene omgeving

De zorgkliniek heeft een oppervlakte van 6.700 m2 en is een combinatie van kantoren voor stafafdelingen met een aantal poliklinieken. De functies zijn verdeeld over drie bouwlagen en de technische ruimte krijgt een plek op de vierde laag.

De zorgkliniek van Tergooi zorgt voor een eigentijdse en toekomstbestendige toevoeging aan de nieuwbouw van Tergooi in  Hilversum. Nieuwe technologieën, het efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en energiezuinige toepassingen maken dit een hightech gebouw waarin hoogwaardige zorg zal worden geleverd. Het klimaatsysteem is zo ingericht dat het universeel te gebruiken is voor een veelvoud van activiteiten, van medische tot kantoorfuncties. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2023.