Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gunt EGM architecten uit Dordrecht de Europese aanbesteding van een belangrijke verbouwing. Het betreft de architectuuropdracht voor de verbouwing van het Comprehensive Centrum Acute Zorg (CCAZ) en het OK-complex. De beoordelingscommissie UMCG kiest voor EGM vanwege ‘haar zeer goed doordachte en integrale visie, de synergie in de ontwerpvisie en het ervaren uitgebalanceerde ontwerpteam’.

UMCG gaat in het hart van het ziekenhuis verbouwen en raakt daarmee de meest ingewikkelde functionaliteiten, de zogenaamde ‘hotfloor’ van het Universitair Medisch Centrum. Het betreft een complexe architectuuropdracht van in totaal 7.550 m².

Visie
UMCG kiest voor EGM als architect voor haar complexe opgave: “De visie van EGM op het CCAZ sluit naadloos aan bij de werkprocessen, waarbij ook is nagedacht over toekomstige ontwikkelingen daarin. Ook op het gebied van veiligheid, uitstraling en materiaalgebruik is sprake van een zeer goed doordachte visie. EGM toont een goede en integrale kijk op het OK-complex, waarin ook de holding en Post Anesthesia Care Unit (PACU) integraal zijn meegenomen. EGM heeft ook aandacht voor onderzoek en onderwijs, wat een belangrijke pijler is van het UMCG. Het geheel is daardoor meer dan de som der delen.”, aldus de commissie.

Gehele zorglandschap
EGM partner en architect Willemineke Hammer: “EGM is een ervaren architectenbureau dat in het gehele zorglandschap acteert. Om het vertrouwen van een opdrachtgever als UMCG te winnen, moet je in staat zijn om vanuit alle ervaring jezelf toch weer opnieuw uit te vinden. We gebruiken uiteraard onze kennis van de meest ingewikkelde processen van het ziekenhuis om te komen tot een passend ontwerp. Tegelijkertijd moet dat ontwerp vooral ook inspireren en een visitekaartje kunnen zijn voor de zorg van de toekomst. We zijn daarom natuurlijk erg trots op de lovende woorden van UMCG en zien uit naar een inspirerende samenwerking en een mooi eindresultaat.”