EGM architecten heeft de selectie gewonnen voor de renovatie van de afdeling Medium Care, de Short Stay Unit (SSU) en de Dagbehandeling van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. “De uitmuntende invulling van de ontwerpvisie en de juiste ervaring met vergelijkbare projecten, geeft de beoordelingscommissie het vertrouwen in een kwalitatief hoogwaardig ontwerp en een succesvol resultaat.”

 Zorgomgeving voor kinderen van alle leeftijden
We creëren een omgeving voor kinderen waar zorg rondom de familie georganiseerd wordt. Altijd licht en zicht is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Rooming- in, Beter-uit-Bed, eigen regie en de connectie met de leefwereld thuis dragen daar aan bij. Voor de zorgprofessional ontwikkelen we een duidelijke structuur, korte looplijnen en goede faciliteiten.

Een eigen sfeer
EGM transformeert het interne plein op begane grond dat de betreffende afdelingen met elkaar verbindt. Dit in een omgeving met verwijzingen naar het landschap. Hierin zijn zones voor ontmoeting, ontspanning en beweging aanwezig. Zo wordt een vriendelijke omgeving gecreëerd, die ruimte biedt aan activiteiten en emoties die horen bij een verblijf in het Amalia kinderziekenhuis. Er is een balans gevonden in de thema’s ‘verwonderd en open’ naast ‘eigen en geborgen’. Een omgeving die recht doet aan de beste zorg voor kind en familie.

 “Have a significant impact on health care”
EGM partner en architect Daniël van den Berg: “Wij zijn blij dat EGM weer gaat bijdragen aan een nieuwe en toekomstgerichte opgave voor het Radboudumc. Hierin werken we samen met de gebruikers, Projectbureau Bouwzaken Radboudumc, 2Doubleyou en Suzanne Holtz Studio. Een bijzondere opdracht omdat we als architect aan de oorsprong staan van het kinderziekenhuis. EGM kent de ontwikkelingen in de zorg en de unieke visie van het Radboudumc, waarbij de patiënt wordt beschouwd als partner en het ziekenhuis werkt aan het programma ‘Less Bricks, More Bytes, Different Behaviour’. Daar geven wij als hoofdarchitect van het Radboudumc dagelijks gedreven en zorgvuldig invulling aan.”

Bron: EGM