Circa 10 tot 15 procent van de Nederlanders lijdt aan chronische slapeloosheid.
Volgens onderzoek naar gezondheidsproblemen heeft 28 procent slaapproblemen gehad afgelopen jaar. Door middel van cognitieve gedragstherapie kan deze slapeloosheid verholpen worden. Sleepcare is bezig met een onderzoek om te kijken of chronische slapeloosheid kan worden behandeld via een mobiele applicatie.
1 op de 8 huishoudens Het aantal dagelijkse internetgebruikers neemt door de jaren steeds meer toe. Volgens cijfers van het CBS is het hebben van een mobiele telefoon bijna opgelopen tot 8 op de 10 huishoudens. Het effectief willen behandelen van chronische slapeloosheid via een mobiele applicatie heeft op dit gebied een voordeel volgens www.vergelijken-zorgverzekering.net.
Het Sleepcare-project
De Universiteit van Utrecht, de Universiteit van Amsterdam en de TU Delft werken samen aan het Sleepcare-project. Het gaat om mensen die moeilijk in slaap vallen of ‘s nacht wakker worden en lang wakker blijven. Dit wordt insomnie genoemd en hiervan ondervinden mensen met deze slaapstoornis overdag dan ook de gevolgen. De applicatie houdt rekening met de dagindeling en gewoonten van de gebruiker. Voor de gebruiker is dit een handige applicatie, omdat het weer tijd scheelt. Zonder de applicatie moeten mensen naar een therapeut en hier moeten deze mensen hun dagindeling dan op aanpassen.
Voor het volledige artikel.