Het Erasmus MC en de Hogeschool Rotterdam halen de banden verder aan. Ze hebben hiertoe maandag 7 december een raamovereenkomst feestelijk ondertekend.
Jarenlang
De twee instituten zijn ‘buren’: de hoofdlocaties liggen op slechts een paar minuten lopen van elkaar. Ze werken al jarenlang samen op het gebied van onderwijs, onderzoek en zorginnovatie. Dit gaan ze nu intensiveren.
RaamovereenkomstHR06_500
Elkaar vinden
Decaan van het Erasmus MC Jaap Verweij en Hans van der Moolen, directeur van het  Instituut voor Gezondheidszorg van de hogeschool, tekenden de overeenkomst. Onderdeel ervan zijn te nemen initiatieven met betrekking tot zorginnovatie en zorgtechnologie. Van der Moolen: “Docenten, onderzoekers en studenten op het gebied van zorg, techniek en ICT weten elkaar steeds beter te vinden.”
Schone handen
Verpleegkundig onderzoeker dr. Onno Helder en studenten van de hogeschool demonstreerden het project ‘Schone handen aan de couveuse’. Zij lieten zien hoe samenwerking heeft geleid tot innovatie in de zorg.
Innovaties
Thijs Spigt, directeur TTO van het Erasmus MC, benadrukte dat intellectueel eigendom beschermen belangrijk is. Hierdoor kunnen innovaties met succes naar de markt en de samenleving worden gebracht, zei hij.