Tijdens de Arnhemse Ondernemers Avond ontving EW Facility Services onlangs het ‘Arnhems Compliment’.

Een prijs die jaarlijks door de Arnhemse Uitdaging wordt uitgereikt aan twee bedrijven die zich bijzonder hebben ingezet om bij te dragen aan maatschappelijke initiatieven.

Verbinden
Om iets terug te doen voor de maatschappij, adopteerde EW Facility Services tijdens haar jubileumjaar Bio Vakantieoord als goed doel. De organisatie zette zich een jaar lang met circa 100 vrijwilligers in om een oud paviljoen eigenhandig om te bouwen tot twee moderne vakantiewoningen voor gehandicapte kinderen en hun familie. Bijdragen aan een omgeving waarin iedereen zich vrij en op zijn gemak voelt, dat is waar het de jubilaris om ging. Bas Cornelissen, Algemeen Directeur EW Facility Services: “Samen ergens naartoe werken was mooi om te doen. Naast dat we voor Bio Vakantieoord iets konden betekenen, zorgde het ook voor verbinding tussen en met collega’s.”

Niet alleen collega’s leverden een bijdrage, ook samenwerkingspartners werden nauw bij het project betrokken. Voor de jury een van de onderscheidende factoren: “Door relaties uit te dagen zich ook in te zetten heeft EW Facility Services een aansprekend totaalpakket neergezet van een ‘maatschappelijk cadeau’ met verbindingen naar zowel ontvanger, als naar eigen medewerkers en relaties.”

Social Responsibility
EW Facility Services hecht veel waarde aan social responsibility. Dit gaat verder dan maatschappelijk ondernemen met focus op milieubewust werken en andere direct aan het bedrijfsproces gelieerde initiatieven. Het is juist ook heel duidelijk gericht op de investering die gedaan kan worden om de sociale maatschappij vooruit te helpen. Bas Cornelissen: “Goede doelen verrichten goed werk waar onze maatschappij niet zonder kan. Je vrijwillig inzetten, hoe klein of groot, maakt veel verschil. Het voelde goed om ons voor Bio Vakantieoord in te zetten.”

Officiële opening
Onlangs werden de vakantiewoningen officieel geopend door de Raad van Bestuur van Stichting Bio Kinderrevalidatie. Jonkheer drs. D. Laman Trip, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Wij zijn EW Facility Services bijzonder dankbaar voor al hun steun. Dankzij hen kunnen er dit jaar nog meer gezinnen met hun gehandicapt kind genieten van een onbezorgde vakantie op het Bio Vakantieoord. Als dank verwijzen de namen van de twee nieuwe vakantiebungalows, Eve en Wall-E, naar de EW van EW Facility Services.”

Het einde van de klusmarathon betekent niet het einde van de samenwerking tussen EW Facility Services en Bio Vakantieoord. Bas Cornelissen: “Wij blijven nauw verbonden aan Bio Vakantieoord. Als ambassadeur verwachten wij nog mooie dingen met elkaar te kunnen realiseren.”

Benieuwd naar het eindresultaat?

Op de foto van links naar rechts: Algemeen Directeur EW Facility Services Bas Cornelissen, Lid van de Raad van Bestuur van Stichting Bio Kinderrevalidatie Mevrouw J. van Zadelhoff-Hortulanus, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Bio Kinderrevalidatie Jonkheer Drs. D. Laman Trip.

Bron: EW Facility Services