Fielmann AG, gevestigd in Hamburg, Duitsland, is begonnen met de ontwikkeling en productie van beschermende brillen om de inspanningen te ondersteunen om de Covid-19-pandemie te bestrijden. Beschermende brillen zijn – naast maskers – een essentieel onderdeel van de beschermende uitrusting voor artsen en medisch specialisten. Deze bril wordt gebruikt ter bescherming tegen druppelinfectie – een belangrijke bron van infecties met Covid-19. De eerste 20.000 veiligheidsbrillen worden geschonken aan ziekenhuizen en andere medische organisaties. 

 

Marc Fielmann, CEO van Fielmann AG, legt uit: “Voor de productie van deze bril hebben we de bevoorradingsketen voor kunststof monturen ten gunste van de veiligheidsbril aangepast. Wij zijn al begonnen met het produceren van beschermende uitrusting volgens de eisen van DIN EN 166. Zoals altijd voeren we strenge kwaliteitscontroles uit in ons eigen testlaboratorium in Rathenow. Wij verwachten een certificering volgens de Europese PSA-richtlijn EN 2016/425 binnen twee weken. Zodra we deze hebben ontvangen, kunnen we een breed scala aan beschermende brillen leveren. ”

 

‘Met de donatie  van de eerste 20.000 brillen wil Fielmann alle artsen, verpleegkundigen en hun collega’s bedanken voor hun uitzonderlijke diensten tijdens deze moeilijke tijden. We hopen dat we een kleine bijdrage kunnen leveren om hen te ondersteunen bij hun levensreddende werk. Een speciale dank gaat uit naar het Ministerie van Volksgezondheid en Consumentenbescherming van Hamburg dat ons onbureaucratisch ondersteunt met een versnelde verificatie. Op deze manier kunnen we artsen en medisch personeel heel snel uitrusten met deze veiligheidsbril”, vervolgt Marc Fielmann.

 

Alle medische organisaties kunnen hun adres en verzoek indienen vanaf maandag 6 april 2020, 10:00 uur via http://www.fielmann.de/service/schutzbrillen. Fielmann zal de veiligheidsbril vervolgens gratis verzenden vanuit het productie- en logistiek centrum in Rathenow, Duitsland.

 

Ondertussen zal Fielmann haar productiecapaciteit vergroten.

Vanaf medio april kunnen wij de markt met hoogwaardige veiligheidsbrillen tegen betaalbare Fielmann prijzen op http://www.fielmann.de/service/schutzbrillen. Aan het eind vanaf april bieden we ook een veiligheidsbril op sterkte aan.