Forbo Flooring heeft speciaal voor verzorgingshuizen waar dementiepatiënten te gast zijn een dementia-collectie samengesteld.

De vloeroplossingen in deze nieuwe collectie moeten bijdragen aan een veilige, vertrouwde en aangename ruimte en sfeer.

In de ontwerpen bijvoorbeeld geen sterk herhalende patronen die verwarring kunnen veroorzaken. Ook geen glimmende vloeren, maar mat omdat die geen storende reflecties opleveren. Daartoe zijn de LRV’s (lichtreflectiewaarden) van de vloeren toegevoegd. Dat maakt het combineren van vloeren of contrast aanbrengen in het interieur ook eenvoudiger.

forbo 2

Daarnaast wordt met de nieuwe collectie gestreefd naar het creëren van een huiselijke atmosfeer met bijvoorbeeld de combinatie van textiel- en linoleumontwerpen (ook ontwerpen van vroeger, red.) die een vertrouwd gevoel opleveren. De Forbo dessins zijn sowieso op elkaar afgestemd zodat verschillende producten naast elkaar kunnen worden gebruikt.

Ook het kleurgebruik speelt een grote rol, bijvoorbeeld om onderscheid te maken tussen de verschillende ruimten voor bewoners, maar ook voor de verzorgers.

Bovendien staat de vloer natuurlijk niet op zichzelf in het ontwerp. Meer dan waar dan ook is het belangrijk dat de vloerbedekking een integraal onderdeel vormt van de inrichting. Van belang zijn verder de kleuren van wanden, deuren, meubels, de sanitaire inrichting, de akoestiek en de verlichting. Ook het contrast in helderheid tussen verschillende objecten en de harmonie tussen objecten is iets om goed op te letten, aldus Forbo Flooring, dat graag adviseert als u hulp nodig heeft bij de inrichting.

Bron: Forbo