AVEX uit Breukelen gaat 18 operatiekamers (OK’s) van Franciscus Gasthuis & Vlietland voorzien van het NUCLeUSTM beeldrouteringsysteem van Sony.

De 18 OK’s zijn verdeeld over locatie Gasthuis in Rotterdam en Locatie Vlietland in Schiedam. Het Topklinische opleidingsziekenhuis heeft ervoor gekozen om de komende 2 jaar gefaseerd alle OK’s van het Beeldrouteringsysteem te voorzien.

Nieuwe technieken

Het NUCLeUSTM concept gaat uit van slimme en nieuwe technieken op basis van video over IP. Met een workflow welke is afgestemd op de processen op de OK. D

caties zoals het EPD en PACS systeem waardoor een complementair geheel ontstaat.

Functionaliteiten

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft gekozen voor AVEX op basis van het aangeboden concept dat naadloos aansluit op de gewenste functionaliteiten zoals in het Programma van Eisen (PVE) is beschreven. Daarin is o.a. de aanschaf, het gebruik, beheer en onderhoud opgenomen.

Lauren Pollinger, Projectmanager binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland: “De belangrijkste reden om voor NUCLeUSTM van Sony te kiezen, zijn de uitgebreide functionele mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de Telestratie en Horizon correctie App. Daarnaast draagt het beeldrouteringsysteem bij aan een verbetering van de workflow voor de OK medewerkers. Zo zijn video’s en foto’s eenvoudig toe te voegen in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en is er volledige toegang tot het beeldmateriaal bij eventuele complicaties, tot 3 maanden na opname”.

“Wij zijn verheugd dat Franciscus Gasthuis & Vlietland voor AVEX heeft gekozen als system integrator. Een hoogwaardige audiovisuele oplossing als NUCLeUSTM heeft zeker impact op de kwaliteit van zorg. Deze oplossing draagt bij aan de digitalisering van het zorglandschap en uiteindelijk aan betere en geavanceerde gezondheidszorg”, aldus Peter Spaans, Accountmanager Healthcare.

Over AVEX

AVEX is sinds 1988 actief in de zakelijke markt voor audiovisuele dienstverlening. In de afgelopen tien jaar zijn de activiteiten sterk uitgebreid met vestigingen in Brussel en Londen. AVEX helpt op- drachtgevers om effectiever te werken en te communiceren en levert oplossingen die bijdragen aan de kernprocessen van klanten. Daarbij ligt de focus op de expertisegebieden Communication Services en Building Management. AVEX is exclusief NUCLeUS dealer van Sony voor de Neder- landse markt. Als lid van de Global Presence Alliance heeft het bedrijf een sterke propositie om zijn opdrachtgevers wereldwijd te ondersteunen. Op nagenoeg elke buitenlandse locatie kan een betrouwbare GPA partner ingeschakeld worden.

Meer informatie over AVEX: www.avex-int.com