Franka Morssink - portretfoto
Foto: Philadelphia Zorg

Franka Morssink treedt per 1 juli toe tot de Raad van Bestuur van Philadelphia Zorg. Morssink, de huidige CFO van Jaarbeurs | VNU-groep, volgt Jeroen van de Pas op, die in 2021 Philadelphia verliet. De RvB van Philadelphia zal na naast Franka Morssink bestaan uit Saskia Baas en Han van Esch.

Morssink werkte sinds eind 2016 als CFO bij de Jaarbeurs. Daarvoor was ze werkzaam voor McKinsey en voor Navitas Capital, de investeringsmaatschappij van Familie Zeeman. Daarnaast is zij lid van de raad van toezicht van omroep NTR, en lid van de Raad van Commissarissen van de Rabobank.

Philadelphia is enthousiast over de komst van Franka. “Met haar komst verstevigen we de raad van bestuur met zowel financiële als bedrijfskundige expertise”, aldus Monique Verdier, voorzitter Raad van Toezicht, op de Philadelphia-site.

Philadelphia Zorg is een landelijke christelijke zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Philadelphia biedt zorg op 500 locaties, aan meer dan 8.600 cliënten. Er werken ruim 7.500 medewerkers.