Het Bravis ziekenhuis concentreert de kinderafdeling op één locatie. De afdeling wordt dinsdag 1 december 2015 definitief gehuisvest op de locatie Bergen op Zoom.
Om dit mogelijk te maken is de afgelopen maanden de voormalige kinderafdeling in Bergen op Zoom grondig verbouwd.
Tijdens de verbouwing was de klinische kindergeneeskunde tijdelijk gesitueerd op locatie Roosendaal. De verbouwing nadert nu haar voltooiing. Over twee weken wordt de gerenoveerde en gemoderniseerde afdeling Kind & Jeugd in gebruik genomen. Alle kinderen die op dinsdag 1 december in Roosendaal op de kinderafdeling verblijven en niet met ontslag kunnen, worden die dag verhuisd naar de kinderafdeling locatie Bergen op Zoom.
Kindvriendelijke afdeling
De nieuwe kinderafdeling is in Bergen op Zoom gerealiseerd op de derde en vierde verdieping en heeft een kindvriendelijke, gezellige en moderne uitstraling, die past bij de belevingswereld van het kind. De 20 eenpersoonskamers en de 3 tweepersoonskamers zijn ingericht met eigen sanitair en een vaste slaapplaats voor de ouders. Ouders kunnen zo 24 uur per dag bij hun kind zijn. Gedurende het verblijf van het kind worden de naasten intensief betrokken bij de dagelijkse verzorging.
Ontspanning en afleiding
Op de afdeling zijn ruimtes ingericht waar zowel jonge kinderen, tieners als ouders zich kunnen ontspannen en wat afleiding kunnen vinden. Zo is er een gecombineerde speelkamer met ruimte voor de ouders, een ontspanningsruimte voor tieners en diverse plaza’s waarin ouders en kinderen terecht kunnen. Veiligheid en kwaliteit staan voorop in de nieuwe afdeling.
Nieuwe situatie
Na de verhuizing is de klinische kindergeneeskunde van het Bravis ziekenhuis gesitueerd in Bergen op Zoom. In Roosendaal is dan geen kinderafdeling meer aanwezig, wel een kinderdagbehandeling en polikliniek kindergeneeskunde. In de buitenpoliklinieken in Steenbergen, Oudenbosch en Etten-Leur blijven de kinderartsen spreekuur houden.
Bron: Bravis Ziekenhuis