Het Elkerliek ziekenhuis wil voor het welzijn van haar patiënten een rustige, warme en natuurlijke omgeving creëren.
Daarom wordt er binnen het Elkerliek veel aandacht besteed aan kunst en contact met de natuur. In het nieuwe ontwerp van de bezoekershal hebben beide elementen een prominente rol gekregen.
Blikvanger van de bezoekershal is het glaskunstwerk van de Eindhovense kunstenares Gery Bouw.
Zij heeft met haar kunstwerk de ruimte op een bijzonder creatieve manier gevuld. Gery Bouw: “Ik wilde graag een helende omgeving creëren, een omgeving waar je even kunt wegdromen. Door te werken met glas en natuurlijke afbeeldingen, heb ik geprobeerd om de buitenwereld naar binnen te halen. Een ander leuk detail is dat alle natuurlijke afbeeldingen in het glaskunstwerk ook daadwerkelijk te vinden zijn in het Warandepark.”
Huiselijkheid
De bezoekershal voelt en oogt nu meer als een huiskamer. Een huiskamer met een prettige sfeer en waar het wachten veraangenaamd wordt. Maar ook een plek waar patiënt of bezoeker even tot rust kan komen na een emotioneel gesprek en waar iedereen een lekkere kop koffie kan drinken. De warme huiselijkheid wordt gecombineerd met een moderne, eigentijdse uitstraling. De zitjes, de grote boom in het midden, de digitale leestafels met internet, informatiepagina’s en digitale spelletjes, zorgen ervoor dat bezoekers zich nóg meer dan vroeger welkom voelen in de bezoekershal van het ziekenhuis. De complete metamorfose is mogelijk gemaakt door de bijdragen van sponsors.
Bron: Elkerliek Ziekenhuis