Getinge opent een moderne hybride OK in haar Experience Center in het Duitste Rastatt.

De Hybrid OR, uitgerust met geavanceerde medische beeldapparaten, maakt intra-operatieve 2D- en 3D-beeldvorming mogelijk tijdens minimaal invasieve operatie.

Het Getinge Experience Center (voorheen de Getinge Showroom) is een internationaal kenniscentrum dat een breed scala aan producten en oplossingen presenteert binnen een complete, medische wereld. Het centrum verwelkomt meer dan 24.000 zorgprofessionals per jaar. De nieuwe Hybrid OR is uitgerust met een combinatie van de nieuwe ARTIS pheno® robot C-arm van Siemens Healthineers, de Maquet Magnus Operating Table en bijbehorende producten (zoals de Maquet Moduevo Ceiling Supply Units, die binnenkort worden geïnstalleerd). Deze faciliteit creëert een unieke omgeving waar bezoekers de mogelijkheden van intraoperatieve beeldvorming kunnen voorstellen.

The Hybrid OR is officieel geopend op dinsdag 20 juni 2017 door Frédéric Pette, fungerende president chirurgische workflows, Getinge en dr. Heinrich Kolem, president Advanced Therapies, Siemens Healthineers.

Frédéric Pette heeft de visionaire aard van het partnerschap gedeeld en de sterke focus op onderzoek en ontwikkeling. “Met Siemens Healthineers hebben we een partner die ons in staat stelt onze Hybrid OR te upgraden met de nieuwste robot C-arm op de markt. De combinatie van ARTIS pheno® en Maquet Magnus brengt imaging naar een nieuw niveau. En dit is gewoon het begin. Ons strategische partnerschap zal in de nabije toekomst leiden tot meer innovatieve oplossingen. ”

“De laatste vijf jaar van ons partnerschap hebben ons laten zien dat Getinge en Siemens Healthineers een gemeenschappelijke visie delen, die beeldvormende systemen, robotica en operatie samen brengen. Daarom was het een gemakkelijke beslissing om een van de eerste ARTIS feno® hier te plaatsen bij Getinge’s Experience Center en deze visie toegankelijk te maken voor onze klanten. Het onderstreept ook hoe waardevol dit partnerschap voor ons is, ” voegde Dr. Heinrich Kolem toe.

Over ARTIS pheno®
ARTIS pheno® is een angiografie systeem dat afbeeldingen levert voor geïndividualiseerde preprocedurele planning, intraoperatieve begeleiding en directe beoordeling. Het unieke C-arm-systeem op de vloer, zorgt ervoor dat de patiënten in een hybride operatiekamer worden behandeld, ongeacht hun grootte, conditie of positioneringsbehoeften, en voldoet aan de belangrijke uitdagingen die de moderne minimaal invasieve behandeling stelt aan beeldvormende systemen.

Bron: Getinge