GGz Breburg is genomineerd voor de Gouden Oor Award Zorg 2015 en staat hiermee in de finale op woensdag 25 november.
De Gouden Oor Award voor de Zorg is een prijs voor het effectief luisteren naar mensen die zorg gebruiken. Wie zorg nodig heeft, wil niet alleen ‘geholpen worden’, maar vooral gehoord worden.
Begin oktober bezocht de jury de HIC (High & Intensive Care) van GGz Breburg. Zij kregen een presentatie en een rondleiding.  Met de case over de HIC dingt GGz Breburg mee naar de award. Er zijn totaal vier organisaties genomineerd.
Juist in de zorgsector is luisteren van groot belang. Organisaties die zorgvuldig luisteren naar hun klanten leveren de beste, meest veilige zorg en meest effectieve zorg. De Gouden Oor Award Zorg beloont organisaties die met succes het luisteren naar klanten aantoonbaar hebben versterkt. Op die manier worden inzichten en goede voorbeelden gedeeld die navolging verdienen.
Eerder sleepten de volgende organisaties deze Award in de wacht: MCB (2007), ABN Amro (2009), Robeco (2011), Essent (2012), KLM (2012), Eneco (2013) en Philips (2015). Sinds 2014 wordt ook een Gouden Oor Award Zorg uitgereikt. In de categorie cure wist Family Centered Intensive Care die te winnen en in de categorie care viel die ten deel aan Nieuw Amstelrade.
Finale
De finale vindt plaats bij PGGM in Zeist. De uitreiking is gekoppeld aan het Gouden Oor congres, waarbij in de ochtend inhoudelijke bijdragen zijn op het thema ‘luisteren’ van onder andere de Secretaris Generaal van VWS  Erik Gerritsen, Ernst Daniel Smid, Corine Jansen en Frank Rademakers van PGGM. ’s Middags zijn de genomineerden en de winnaars van 2015 aan de beurt. Jan Vesseur (hoofdinspecteur van IGZ) zal de Award uitreiken.
Nominatie
Op de website van de Gouden Oor Award Zorg staat de case van GGz Breburg als volgt omschreven:
“Hoe luister je naar cliënten die hier niet willen zijn, boos zijn, in de war zijn, het niet eens zijn met opname en behandeling? GGz Breburg laat ons zien welk nieuw inzicht de zorg aan deze ernstig in geestelijke nood verkerende mensen ingrijpend heeft veranderd en de start is geweest voor spectaculaire resultaten op gebied van tevredenheid, verblijfsduur en het terugdringen van onvrijwillige zorg.”
Zuurstof voor bezieling
De award wordt uitgereikt door Stichting Gouden Oor. Deze stichting gelooft dat “luisteren naar klanten zuurstof is voor bezieling en succes van organisaties. Luisteren verdiept, verrijkt en verbindt.” Vanuit dat idee stimuleert Stichting Gouden Oor organisaties maximaal te luisteren naar en gehoor te geven aan klanten.
Lees meer