Katja Hoorn (40) is op dit moment directievoorzitter van Cordaan Thuiszorg in Amsterdam.
Haar focus ligt hierbij op het veranderingsproces, om de organisatie in sterk veranderende omstandigheden in de zorg naar een nieuwe toekomst te loodsen.
Daarvoor was zij onder meer directeur van Amsterdam Thuiszorg, waar zowel klantgerichtheid als het versterken van de bedrijfsmatige kant een belangrijk thema was.
Hoorn is opgeleid als psycholoog met specialisme Arbeids-en organisatiepsychologie en heeft daarna onder meer een MBA afgerond.
Termen als cliëntgerichtheid, organisatieverandering, cultuurverandering en marktbewerking vormen een rode draad in haar loopbaan, waarin ze onder andere werkte als extern adviseur en projectleider bij Human Capital Group.
Katja Hoorn start haar werkzaamheden voor Kentalis in januari 2016 en zal samen met Henk Bakker, voorzitter Raad van Bestuur, het bestuur vormen.
Pieter van Geel, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Hoorn zal nieuwe dynamiek in de organisatie brengen; ze heeft precies de ervaring en persoonlijkheid die wij nodig hebben om in veranderende tijden een klantgerichte en succesvolle koers te varen. Wij zijn verheugd dat zij ons komt versterken en heten haar van harte welkom.”