Vorig jaar opende Liesbreuk Centrum Zuid haar deuren. Dit gespecialiseerde centrum van het St. Anna Ziekenhuis richt zich op snelle en kwalitatief hoogwaardige behandeling van liesbreuken. Een klein team van gespecialiseerde chirurgen behandelt patiënten met een liesbreuk. Dit heeft een positief effect op de resultaten en maakt de zorg persoonlijk. Patiënten zijn tevreden, de snelheid is hoog en het herstel is goed.

Bij Liesbreuk Centrum Zuid kunnen patiënten binnen 2 dagen terecht op de polikliniek. Een eventuele operatie vindt meestal binnen 2 weken plaats. Patiënten zijn tevreden over de operatie en het effect hiervan (89,2%). Ruim 80 procent kan binnen 1 maand zijn gewone werkzaamheden hervatten. Dit alles blijkt uit patiëntonderzoeken die het afgelopen jaar gehouden zijn.

Chirurgen met veel ervaring

Een drietal chirurgen heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van deze aandoening. Zij nemen 95 % van de behandelingen binnen dit gespecialiseerde centrum voor hun rekening. Zij hebben ervaring met de nieuwste operatietechnieken. Doordat zij de operatie veelvuldig uitvoeren, heeft dit een positief effect op de resultaten.

Minder pijn, sneller herstel

Op dit moment is de kijkoperatie de meest gebruikte techniek bij een liesbreuk. Bij ruim 80 % van de patiënten binnen Liesbreuk Centrum Zuid wordt deze techniek toegepast. Een kijkoperatie heeft als voordeel dat patiënten na de operatie minder pijn hebben, de kans op chronische pijnklachten het laagst is en patiënten sneller hun normale werkzaamheden kunnen oppakken.

Servicegericht: de patiënt centraal

Bij de opzet van het Liesbreuk Centrum Zuid stond naast kwaliteit van zorg ook service aan de patiënt centraal. Patiënten zijn snel aan de beurt: binnen 2 dagen. Patiënten bepalen mee wanneer zij worden geopereerd. Meestal kan dit snel: binnen 2 weken. Ook biedt het centrum de mogelijkheid om het consult op de polikliniek te combineren met de preoperatieve screening die in geval van een operatie moet plaatsvinden. Dit scheelt voor patiënten heen- en –weer reizen.

Verder kunnen patiënten zich op hun eigen manier en op elk gewenst tijdstip voorbereiden op de behandeling en het gesprek met de arts. Hiervoor is uitgebreide informatie beschikbaar op de website en in de AnnaZorg(t) app (te downloaden in de App Store of Google Play).

 

Meer informatie over Liesbreuk Centrum Zuid is te vinden op: www.st-anna.nl/liesbreukcentrum