Ten behoeve van professionals in de gezondheidszorg en medische onderzoekers heeft Elsevier, het informatie- en data-analysebedrijf voor de wetenschap en gezondheidszorg, een Novel Coronavirus Information Centeropgericht met gratis informatie over het nieuwe coronavirus 2019-nCoV in het Engels en Mandarijn.

Het informatiecentrum op Elsevier Connect, de openbare nieuws- en informatiewebsite van het bedrijf, bundelt relevante inhoud uit Elsevier’s medische tijdschriften, studieboeken, klinische experts en informatieoplossingen, samen met middelen van andere informatieleveranciers en grote gezondheidsorganisaties. Er is ook informatie beschikbaar die doorgaans wordt gebruikt door verpleegkundigen en artsen, naast hulpmiddelen die specifiek zijn ontworpen voor patiënten en hun families. Het team van Elsevier in China bereidt een soortgelijk informatiecentrum voor de lokale website voor.

“Als lid van de onderzoeks- en gezondheidsgemeenschap willen we zorgprofessionals, klinische onderzoekers en beleidsmakers ondersteunen bij het begrijpen van hoe dit nieuwe virus werkt. Daarom hebben we de best beschikbare informatie verzameld in dit gratis, one-stop informatiecentrum,” aldus John Danaher, MD, President, Global Clinical Solutions bij Elsevier. “Deze site sluit aan bij het streven van Elsevier om gratis toegang te bieden tot belangrijke medische en wetenschappelijke onderzoeken en informatie aan patiënten en hun zorgverleners.”

Elsevier’s Novel Coronavirus Information Center is samengesteld door Elsevier clinici en experts  en zal regelmatig worden bijgewerkt met de meest actuele beschikbare informatie.

Het informatiecentrum op Elsevier Connect wordt continu bijgewerkt. De site bevat ook links naar andere gezaghebbende bronnen, waaronder de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de WHO. Sites voor gezondheidsautoriteiten in andere getroffen landen worden ook vermeld.

Bezoek Elsevier’s Novel Coronavirus Information Center.
Meer informatie over Elsevier’s gratis Patient Access programma