Seqirus, wereldwijd toonaangevend op gebied van griepvaccins, heeft in Amsterdam haar nieuwe Europees expertisecentrum voor research en development geopend. Mendel Haag leidt het tien miljoen euro kostende expertisecentrum in Amsterdam-Zuidoost, dat bestaat uit kantoren en een nieuw laboratorium. Er gaan 40 mensen werken en het is te verwachten dat dit aantal in de toekomst zal stijgen. Als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, waarborgt het continuïteitsplan van Seqirus de naleving van wet- en regelgeving die geldt voor het vrijgeven van griepvaccins in Europese landen. Onderdeel hiervan is het openen van een laboratorium, waar tests worden uitgevoerd en vaccins worden vrijgegeven, in de Europese Un

Amsterdam centrum van internationaal netwerk  

“We zijn bezig met het uitbreiden van onze research en development-activiteiten in Europa en hebben ervoor gekozen om ons nieuwe expertisecentrum in Amsterdam te vestigen. Dat was om twee redenen een logische keuze. Allereerst vormt Amsterdam het centrum van een netwerk van internationale bedrijven. Daarnaast heeft de stad een bloeiend research- en development-klimaat. Onze visie is om vanuit wetenschappelijke inzichten nieuwe methoden voor de aanpak van griep te ontwikkelen. Producten uit Amsterdam dragen wereldwijd bij aan bescherming tegen het griepvirus.” Aldus Ken Lim, Senior Vice President of Strategy and Business Services bij Seqirus.

Viroloog Ab Osterhaus is voorzitter van de European Scientific Working Group on Influenza: “Het realiseren van nieuwe, snellere productieplatforms zorgt voor griepvaccins met een betere, bredere en langduriger bescherming. Ik ben erg blij dat Seqirus haar expertisecentrum voor research en development hier in Amsterdam, mijn woonplaats, heeft geopend. Hiermee voldoet het bedrijf aan de strenge eisen die zorgen voor een beter antwoord op griep gerelateerde ziekte en overlijden.

Internationale plannen

De investering in Amsterdam volgt op soortgelijke plannen in het Verenigd Koninkrijk – voor extra productielijnen bij Seqirus in Liverpool en meer bedrijfsruimte voor het internationale hoofdkantoor in Maidenhead – en in Italië met een verhuizing naar nieuwe kantoren in Siena.

Bron: Seqirus