Boven – Header
Boven – Header

Voor het eerst identificeren wandelpatronen het specifieke type dementie

Lopen kan een belangrijk klinisch hulpmiddel zijn om artsen te helpen bij het nauwkeurig identificeren van het specifieke type dementie dat een patiënt heeft, blijkt uit baanbrekend onderzoek. Voor het eerst hebben wetenschappers van de Universiteit van Newcastle aangetoond dat mensen met de ziekte van Alzheimer of Lewy-lichaamsdementie unieke looppatronen hebben die subtiele verschillen tussen de twee aandoeningen aangeven.

 

Het onderzoek, dat is gepubliceerd in Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association, laat zien dat mensen met Lewy-lichaamsdementie hun loopstappen meer veranderen – variërende staptijd en lengte – en asymmetrisch zijn wanneer ze bewegen, in vergelijking met mensen met de ziekte van Alzheimer .

Het is een eerste belangrijke stap op weg naar het vestigen van het gangbeeld als een klinische biomarker voor verschillende subtypen van de ziekte en kan leiden tot verbeterde behandelplannen voor patiënten.

Bron:

 

Lees verder

 

Newcastle University

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...