Herman de Haan EMoC (55) gaat per 1 maart 2016 aan de slag als directeur bij de Hersenstichting. Hij wordt de opvolger van drs. mr. Peter Schoof die met pensioen gaat.
De Haan was tot 1 oktober CEO van NLO Nederlandsch Octrooibureau waar hij sinds 2010 werkte. In de loop der jaren bekleedde hij directiefuncties in de zakelijke dienstverlening bij onder meer marketing communicatiebureau OgilvyOne Worldwide, mediabedrijf VivendiUniversal, Van Doorne advocaten en bij vastgoedadviseur CB Richard Ellis. Van 2002 tot en met 2012 was hij bestuurslid KIKA Kinderen Kankervrij, waar hij vanaf de oprichting direct betrokken was bij de grote groei van de stichting. Hij behaalde in 2011 de titel Master of Compliance en Integriteit Management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met als afstudeeronderwerp de toepassing van de code Wijffels bij grote goede doelen. De Haan is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen.
René Paas, voorzitter Raad van Toezicht, is blij met de komst van De Haan. “Door zijn ervaring en achtergrond zien wij in Herman de juiste persoon om de Hersenstichting verder te brengen, zodat we nog meer kunnen bijdragen aan gezonde hersenen en meer patiënten kunnen helpen. Herman de Haan is in onze ogen een prima opvolger van Peter Schoof, die de Hersenstichting ruim negen jaar heeft geleid.”
Bron: Hersenstichting