Big data speelt steeds meer een belangrijke rol in de zorg. Door deze data op een goede manier te ontsluiten, wordt stuurinformatie inzichtelijk met als gevolg dat de kwaliteit en efficiëntie van de zorg verbetert. Het inzichtelijk maken van een goede set prestatie-indicatoren (KPI’s) voor de benodigde onderbouwing van beslissingen, de evaluatie van interventies en de beïnvloeding van gedrag vraagt om een goede visualisatie. Door de komst van het Hertek Sonevo Management Dashboard is het mogelijk om in één oogopslag relevante gebeurtenissen beschikbaar te stellen en vervolgens te managen.

Informatie om te sturen op verbetering
Een nieuwe generatie toezichthoudende zorgdomotica en leefstijlmonitoringsystemen met de bijbehorende sensoren verzamelen steeds meer data over cliënten. Verborgen in databases ligt informatie die helpen om het zorgproces te verbeteren en de kwaliteit van leven van cliënten te ondersteunen. Sjoerd Custers, Product Manager Care: “Hertek is er van overtuigd dat het inzichtelijk maken van het cliëntgedrag en de effectiviteit van zorgprocessen zorgmanagers helpt om (bij) te sturen op kwaliteit en efficiëntie. Daar wordt de zorg pas aantoonbaar beter van. Wellicht zijn deze inzichten zelfs nuttig in de onderbouwing van de geleverde kwaliteit van zorg richting het zorgkantoor”.

Het zorg- en communicatieplatform als bronsysteem
Voor een goede analyse van alle data is het bepalen van de KPI’s en het vaststellen uit welke bronsystemen de gegevens komen voor de metingen van belang. Het Sonevo zorg- en communicatieplatform van Hertek slaat daarbij veel data op die, mits op de juiste wijze gepresenteerd, inzicht kunnen bieden in de efficiëntie en kwaliteit van het zorgproces. Zeker als het platform ook nog wordt voorzien van de nieuwe generatie toezichthoudende domotica.

Flexibiliteit en krachtige analyses
Sonevo Management Dashboard is gebaseerd op de flexibele Business Intelligence (BI) software van marktleider Qlik en de basisversie wordt door ervaren BI specialisten in één dag gebruiksklaar opgeleverd.  Custers: “De applicatie werkt intuïtief en is gebruiksvriendelijk. Sommige informatie wilt u misschien nagenoeg real time inzien. Ook dat kan!”

Kwaliteit en efficiëntie verhogen
Het Sonevo Management Dashboard garandeert het verbeteren van processen en kwaliteit in zorgorganisaties. “Actuele, helder en grafisch weergegeven kritische prestatie-indicatoren (KPI’s) geven inzicht in de kwaliteit en efficiëntie van het zorgproces van de zorgorganisatie en zelfs in het leefpatroon van de cliënt. Hierdoor kunnen zorgmanagers en teamleiders dagelijks bijsturen op de geboden dienstverlening en daarmee uiteindelijk de kwaliteit en efficiëntie van de zorg verhogen”, licht Custers toe.

Bron: Hertek