‘Ik ben Viviane. Er is niets aan mij te zien. Toch heb ik een aandoening waar 1 op de 4 vrouwen aan lijdt. Ik heb namelijk last van incontinentie. Ik pies in mijn broek.’
Zo begint ‘Het Verlies van Viviane’; een toneelstuk op maandag 26 oktober in schouwburg Odeon in Zwolle over het leven van Viviane dat steeds meer wordt beheerst door het feit dat ze last heeft van ongewenst urineverlies. Totdat ze besluit er definitief iets aan te doen. Het toneelstuk waarin Viviane wordt gespeeld door Frederiek Voskens, verrast, shockeert en amuseert.
Taboedoorbrekend
Een monoloog waarin Viviane op tragikomische wijze de bezoekers meeneemt op haar reis van ontkenning naar bevrijding. Zij wil hiermee het taboe op incontinentie doorbreken. Ze hoopt ook dat vrouwen daardoor makkelijker de stap zetten om hulp te zoeken. Het toneelstuk is een productie van PodiumT, een bedrijf dat onder andere lichamelijke taboes bespreekbaar maakt door middel van theater.
Informatie
Na afloop geven gynaecologen en urologen van Isala informatie over het ontstaan en de behandeling van urine-incontinentie.
Datum & tijd
Het toneelstuk wordt maandag 26 oktober om 20.00 uur opgevoerd in de Dommerholtzaal van Schouwburg Odeon (Blijmarkt 25) in Zwolle. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.00 uur.
Gratis toegang
Kaarten reserveren kan via de kassa van Schouwburg Odeon. Meer informatie.