Hitma Instrumentatie is sinds kort gecertificeerd distributeur in Nederland voor de  gebouwautomatiseringsproducten van Produal Oy. De certificatie is onderdeel van het ‘Certified Distributor-programma’ van het Finse bedrijf.

Produal heeft meer dan 30 jaar ervaring. Hun technologie is terug te vinden in tienduizenden gebouwen over de hele wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in Finland, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen. Hun producten worden verkocht via distributeurs in heel Europa, in het Midden-Oosten en Azië-Pacific.

Nieuwe website gebouwautomatisering
In de HVAC gebouwautomatisering worden veel parameters gemeten om onder andere ventilatie, koeling en verwarming in gebouwen te kunnen regelen. Hitma Instrumentatie lanceerde onlangs de nieuwe website www.hitma-gebouwautomatisering.nl, geheel gericht op deze applicaties en meetinstrumenten voor de gebouwautomatisering. Het assortiment bestaat uit sensoren en transmitters voor (kantoor)ruimtes, luchtkanalen en op luchtbehandelingskasten.

Op de nieuwe website is ook het pakket ruimteregelaars en controllers van Produal te vinden. Deze instrumenten bieden een uitgebreide functionaliteit voor het regelen van koelings- en verwarmingsinstallaties. De toepassingen variëren van het eenvoudig aan-uit regelen van koeling en verwarmen tot zeer uitgebreide PI-regelaars voor koeling, verwarming, ventilatorsnelheid, CO2 en luchtvochtigheid.

Activiteiten uitbreiden
“Het segment gebouwautomatisering groeit sterk in Nederland”, aldus Teun Mulder, sales team manager HVAC bij Hitma. “We verkopen al jaren instrumentatie aan bijvoorbeeld ziekenhuizen en de farmaceutische industrie. Aan de gebouwautomatiseringsmarkt leverde wij ook al, maar geen complete oplossingen. Het voordeel is dat wij de klanten al kennen, alleen moet de link ook nog bij de klant worden gelegd dat ze nu ook voor de low-cost oplossingen bij ons terecht kunnen. Met ons nieuwe partnerschap met Produal, kunnen wij vanaf nu speciale prijzen afgeven aan system-integrators die willen overstappen. Een belangrijk punt bij Hitma is, dat wij meedenken over de juiste meetoplossing voor de juiste applicatie. Daarbij is kennisoverdracht en het delen van informatie essentieel.”

Voor Produal biedt de uitbreiding van de samenwerking met Hitma de mogelijkheid om internationaal verder te groeien. Het is een belangrijke stap voor het bedrijf op weg naar het marktleiderschap in Europa.

“Nederland bevindt zich in het centrum van Europese automatiseringsmarkten voor gebouwen. Het partnerschap met Hitma Instrumentatie maakt ons beiden sterker om de kansen van moderne gebouwautomatisering aldaar te benutten”, zegt Ilkka Lairi, hoofd van Partner Sales bij Produal.

Service en kalibratie
De overeenkomst tussen Hitma en Produal omvat alle Produal-meetinstrumenten, -transmitters en -controllers, ondersteund door de tools en systeemcomponenten. Hitma verzorgt ook de service op het gebied van kalibratie en onderhoud van de instrumenten.

Bron: Hitma Instrumentatie