Het Hubrecht Instituut heeft begin november de deuren van zijn nieuwe laboratoriumgebouw geopend.
Het instituut, dat in 2016 honderd jaar bestaat, is hiermee klaar voor een nieuw tijdperk van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.
Als een van de eerste organisaties vestigde het Hubrecht Instituut zich in de jaren zestig op de Uithof in Utrecht. In 2000 verhuisde het instituut naar een nieuw gebouw. Na vele wetenschappelijke successen en de daarmee gepaard gaande groei, was verdere uitbreiding noodzakelijk. Met zijn nieuwe en moderne laboratorium gebouw neemt het Hubrecht Instituut een prominente plek in op de Uithof. Ook het UMC Utrecht, sinds 2008 geaffilieerd met het Hubrecht Instituut, neemt intrek in de nieuwbouw.
Samenwerking
De samenwerking tussen de twee organisaties wordt zo nog verder versterkt. Alexander van Oudenaarden, directeur van het Hubrecht Instituut: ‘Het is een historische dag waarop we het nieuwe gebouw samen met het UMC Utrecht in gebruik nemen. Twee organisaties die op deze manier letterlijk samenkomen, dat is uniek. We zijn hier erg trots op. Onze fundamentele inzichten zullen op deze manier sneller in de kliniek zichtbaar zijn.’
Over het Hubrecht Instituut
Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW met 19 onderzoeksgroepen en ongeveer 200 medewerkers. Het instituut is gevestigd in Utrecht en is centraal gelegen in het universiteitscentrum De Uithof. Het Hubrecht Instituut is geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht en er bestaan nauwe banden met de Universiteit Utrecht, met name binnen de Onderzoekschool Cancer Genomics & Developmental Biology.