De IHE (Integrating Healthcare Enterprise) Europe Connectathon was in de afgelopen dagen in Nederland (Den Haag, Fokkerterminal) tijdens de week van de interoperabiliteit, de Weekonnect. Een week lang testten 300 programmeurs van leveranciers en zorginstellingen live de onderlinge connectiviteit van hun systemen om informatieoverdracht -en daarmee de kwaliteit van zorg- te verbeteren. Dit deden zij aan de hand van zogenaamde IHE-integratieprofielen.

De komst van de Connectathon was op initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en IHE Nederland. Zij onderstrepen hiermee het belang van interoperabiliteit voor digitale innovatie.

Het was een bijzonder gebeuren in Den Haag met soms spannende momenten, maar vooral ook veel plezier. Samen aan de slag om gegevensuitwisseling in de zorg zo efficiënt mogelijk te kunnen laten verlopen. Uiteraard alles in het belang van de patiënt.

Na een intensieve week was het tijd voor de countdown. Onno Gabel, hoofd Informatisering bij OLVG en bestuurslid IHE: “Deze week hebben we met z’n allen meer dan 3000 testen uitgevoerd. Meer dan een miljoen berichten zijn gecontroleerd op een goede werking. Een prestatie van topformaat”

Gabel maakte dit videoverslag

Bron: IHE