Ieder leven is uniek. Het doel is om de medische behandeling van iedere persoon af te stemmen op de individuele behoeften. In het huidige tijdperk bieden de mogelijkheden van biotechnologie, kunstmatige intelligentie en informatietechnologie nieuwe manieren voor diagnostiek, preventie en behandeling.

Deze precisie vereist uitgebreide informatie. Het verzamelen, koppelen en analyseren van gegevens, evenals het vastleggen, opslaan en evalueren van beeldgegevens vormt een cruciale bron van informatie voor de moderne medische praktijken.

Diagnose en onderzoek

In de diagnostiek wordt een grote verscheidenheid aan medische beelden gebruikt, zoals mammografie, CR, CT, MRI, endoscopie, PET en 3D-CT. Onduidelijke beelden kunnen de diagnose moeilijk en tijdrovend maken. Voor een nauwkeurige diagnose moeten fijne contrasten en kleine veranderingen in grijswaarden nauwkeurig op het scherm worden weergegeven.

De medische monitoroplossingen van EIZO voldoen aan DICOM Part 14-conformiteit voor het nauwkeurig reproduceren van fijne contrasten en grijswaarden veranderingen. Ze beschikken ook over andere vereiste hoogwaardige eigenschappen zoals een hoge helderheid om zelfs in heldere omgevingen duidelijk beeld te behouden. Echter wijken de helderheid en grijstinten van een monitor van nature af in de loop van de tijd. Dit kan worden voorkomen met een ingebouwde kalibratiesensor die de helderheid handhaaft voor eenvoudige kwaliteitscontrole en stabiele beeldkwaliteit.

Daarnaast is er behoefte aan grote monitoren die het mogelijk maken om beelden van verschillende modaliteiten parallel weer te geven. Breedbeeldmonitoren zijn daarvoor speciaal ontwikkeld en zijn uitermate geschikt voor de weergave van verschillende beelden met een flexibele lay-out, zonder storende randen zoals bij het gebruik van meerdere monitoren.

De uitgebreide EIZO RadiForce line-up biedt monitoren in verschillende maten en resoluties, met een reeks functies om aan de behoeften van elke medische afdeling te voldoen.

Pathologie

Als aanvulling op de eerder genoemde radiologische beeldvorming is het belang van pathologie bij het stellen van een diagnose tegenwoordig enorm.

Ook in de pathologie zorgt de digitalisering voor meer comfort bij de beoordeling van de kleinste cel- en weefselstructuren. Beelden worden tegenwoordig via hoogwaardige opto-elektronische microscopen en scanners beschikbaar gemaakt zodat ze op monitoren nauwkeurig kunnen worden bekeken. Deze monitoren moeten dan wel een uitmuntende beeldkwaliteit bieden, om ook de kleinste veranderingen of anomalieën te kunnen herkennen.

Behandeling en operatie

Door de inzet van hybride operatiekamers, minimale invasieve chirurgie, robotchirurgie, angio- en hartkatheterisatie kamers neemt het gebruik van video en weergave apparatuur bij operaties en behandelingen al jaren toe.

De oplossingen van EIZO CuratOR richten zich op de behoeften om de verscheidenheid aan medische informatie toegankelijk te maken en tegelijkertijd het zorgteam in staat te stellen de informatie te bekijken. Een extra uitdaging waarmee medische instellingen in de praktijk regelmatig te maken hebben is om alle apparatuur in de soms beperkte ruimte in de operatie- of behandelkamer efficiënt te beheren.

Om dit op te lossen en de prestaties van het medische team te verbeteren biedt EIZO een modulaire oplossing die kan worden afgestemd op ieder scenario. Van een eenvoudige werkplek tot een complete en complexe multi kamer installatie.

Administratie

Een uitstekende beeldkwaliteit bij beeldschermwerk is niet alleen belangrijk voor de medische diagnostiek en weergave. Ook in de administratie van medische instellingen is het gebruik van hoogwaardige en ergonomische monitoren zinvol.

Behalve de specialistische monitoren voor medisch gebruik biedt EIZO met de FlexScan-serie ook voor deze behoeften monitoren. De monitoren kunnen op individuele werkplekbehoeften worden afgestemd, zijn zeer ergonomisch en hebben energiebesparende eigenschappen.

Voor meer informatie zie de EIZO website over deze oplossingen voor de medische beeldweergave.