Inter Visual Systems, leverancier van professionele AV/IT-oplossingen, en technologie-integrator Technolution werken samen op het gebied van innovatieve videosystemen voor operatiekamers. De twee partijen bundelen hun krachten in de combinatie van beeldroutering op de OK als onderdeel van SensuMed, het nieuwe AV/IT-platform van Inter Visual Systems, en SigmaXG, de video-over-IP oplossing van Technolution. De bewezen technologie van SigmaXG is volledig geïntegreerd binnen de nieuwe totaaloplossing SensuMed en geeft artsen en OK-medewerkers toegang tot high-end medical imaging binnen een gebruikersvriendelijke en efficiënte softwareomgeving.

Betere oplossing voor OK’s
Joop Noordman van Inter Visual Systems ziet met name voordelen voor de eindgebruikers in de samenwerking met Technolution. “Uiteindelijk draait alles om betrouwbaarheid en een soepele workflow in het ziekenhuis. Digitale oplossingen moeten letterlijk meebewegen met het werk van het medische team. Dankzij de naadloze integratie met systemen van derden, worden alle benodigde functionaliteiten aangeboden, maar dan wel precies op het moment dat ze nodig zijn. SensuMed bestaat uit merkonafhankelijke modules en bouwstenen, die deze intelligentie en usability leveren. Tevens staat SensuMed voor een centrale configuratie, uniformiteit  voor gebruikers, real-time toezicht en eenvoudig beheer. SigmaXG zorgt voor een feilloze technische verwerking van beeld, geluid en gebruikersinput. Technolution biedt ons de vereiste kwaliteit en betrouwbaarheid, en daarnaast de creativiteit en toekomstgerichtheid voor innovatieve oplossingen.

 

Ook Jacco Wesselius van Technolution denkt dat vooral de klant zal profiteren van de samenwerking. “Wij willen dat onze oplossingen maximaal aansluiten op de behoeften van de klant. Maar dan moet je wel weten wat de klant wil. SigmaXG is typisch een oplossing die via derde partijen in de markt wordt gezet. Wanneer we gezamenlijk optrekken met Inter Visual Systems, staan we veel dichter bij de eindgebruikers in het medisch werkveld. Dat heeft voor ons het grote voordeel dat we sneller en beter kunnen inspelen op hun feedback en behoeftes. SigmaXG is een prachtig product, dat nog veel verder kan doorgroeien. De succesvolle integratie met SensuMed en de samenwerking met Inter Visual Systems geven ons de drive en de mogelijkheden om te innoveren op basis van directe feedback van gebruikers.”

SigmaXG: snelle videoswitching en streaming zonder verlies
De SigmaXG NDcoder van Technolution is een eNcoder en Decoder in één. Alle signalen (streaming video, audio en meer) worden via één 10Gb optische kabel getransporteerd. Het systeem is standaard geschikt voor 4K UHD-video en heeft een extreem lage latency. De 4K-functionaliteit maakt splitscreen met maximaal vier full HD-streams mogelijk (Multiview). MouseThru- en TouchThru-technologie geven de gebruiker directe remote control over alle Multiviewstreams; handmatig overschakelen is niet nodig. Videosignalen worden niet gecomprimeerd zodat er geen informatie verloren gaat. Switchen tussen streams gaat snel en zonder onderbrekingen via een touch-paneel.

 

SigmaXG werkt via standaard IP en is daardoor bijzonder flexibel en eenvoudig qua aansluitmogelijkheden. Het systeem biedt een heldere, functionele API, die zorgt voor een soepele integratie met de SensuMed-software van Inter Visual Systems. De geavanceerde gebruikersinterfaces met intuïtieve bediening en uitgebreide functionaliteiten van SensuMed komen maximaal tot hun recht dankzij de onderliggende techniek van SigmaXG.

 

SensuMed: volledig ontzorgen op gebied van AV/IT binnen het ziekenhuis
Visualisatie-, informatie- en communicatie-uitwisselingen zowel binnen als buiten het ziekenhuis spelen een steeds belangrijkere rol. In antwoord op deze veranderende manier van werken, heeft Inter Visual Systems bestaande oplossingen doorontwikkeld en geïntegreerd in het innovatieve platform SensuMed. Met deze ‘next step’ zullen onder andere 3D-ondersteuning en 4K-compatibiliteit de nieuwe standaard worden. Naast AV/IT-inrichting, advies en projectmanagement voor operatiekamers, werkplekken voor specialisten en bespreekruimtes, biedt Inter Visual Systems met het nieuwe multiroom-platform geïntegreerde systemen voor tal van andere AV- en audiogerelateerde oplossingen, zoals regie- en webcaststudio’s, IC-bewakingssystemen, interactieve projectie, control rooms.

Over Inter Visual Systems
Inter Visual Systems (Duiven, NL) biedt al bijna een halve eeuw professionele AV-oplossingen. Van de ruim tachtig medewerkers is meer dan de helft onderdeel van de technische organisatie, die zich bezighoudt met systeemontwerp, conceptontwikkeling, software engineering, installatie en service. Een team specialisten, bestaande uit zes accountmanagers binnen het Medical team, zit dagelijks aan tafel bij ziekenhuizen in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf wordt gekenmerkt door creativiteit in het bedenken van totaaloplossingen voor haar klanten, waarin beeld, geluid en automatisering samen worden gebracht. Het resultaat is altijd een gebruikersvriendelijke oplossing, die eindgebruikers maximale ondersteuning biedt bij de uitvoering van hun taken. Inter Visual Systems heeft de digitale operatiekamer met video-over-IP in Nederland geïntroduceerd en heeft ruim tweehonderd OK-systemen geïnstalleerd.

www.inter.nl

Over Technolution
SigmaXG is een product van Technolution uit Gouda. Technolution ontwikkelt producten en systemen in veel verschillende domeinen, van verkeersmanagementsystemen tot hightech elektronica. Als technologie-integrator creëren wij innovatieve oplossingen voor onze klanten. Wij brengen business, technologie en kennis samen. Onze technologische expertise en kennis van het domein van de klant stellen ons in staat om de beste oplossingen te realiseren. Wij hebben 200 engineers in dienst, die zijn gespecialiseerd in elektronica, embedded software en applicatiesoftware.

www.sigmaxg.com