Interflow heeft één van de operatiekamers van Bergman Clinics in Rijswijk in recordtijd verbouwd naar een moderne Flex-OK.

Het gehele traject van ontwerp, sloop, productie, bouw en validatie is in negen weken uitgevoerd. Naast plastische en cosmetische chirurgie kunnen in Bergman Clinics nu ook orthopedische ingrepen uitgevoerd worden.

 

De drie operatiekamers van Bergman Rijswijk zijn dagelijks in gebruik. Een lange uitval van één van de OK’s was dan ook niet wenselijk. “De OK is in no-time verbouwd en we werken hier nu heel fijn” stelt Tom Hogervorst, orthopedisch chirurg Bergman Clinics. Vrijdag 2 juni 2017 heeft Interflow het project in opdracht gekregen en op 4 augustus 2017 is alles gevalideerd opgeleverd. “De validatie uitkomst van de nieuwe operatiekamer is uitmuntend, dus daar zijn we heel blij mee” zegt Eric Altheus, OK Floormanager van Bergman Clinics. Door de integrale benadering en het gebruik van geprefabriceerde onderdelen is de Flex-OK in negen weken gerealiseerd.

 

Snelle uitbreiding
Bergman Clinics heeft sinds 2013 een kliniek in Rijswijk met drie operatiekamers waar plastische en cosmetische chirurgie wordt uitgevoerd. Door de verbouwing zijn daar sinds 7 augustus 2017 ook orthopedische ingrepen aan toegevoegd. Voor dit type ingrepen is een groter beschermd werkgebied noodzakelijk. Altheus: “Er moest een orthopedische OK komen die aan alle normeringen voldoet met een groot plenum. Interflow was de enige partij die dat kon bieden en ook het snelst kon leveren.”

 

Waarom Flex-OK
De Flex-OK bevat een flexibel wand – en plafondsysteem en optimale luchtbehandeling. De verbouwing van de operatiekamer was nodig om het beschermde gebied te vergroten en daardoor het uitvoeren van orthopedische ingrepen mogelijk te maken. “We hebben een enorm steriel gebied, dus dat is heerlijk”,  aldus Altheus. Interflow geeft als enige partij garantie op dit grotere beschermde werkgebied.

 

Efficiënt en veilig
Potentieel struikelgevaar en een gebrek aan overzicht op de OK zijn geminimaliseerd door techniek en gebruikersapparatuur in de wanden te integreren. “Dat de apparatuur in de wanden is verwerkt is super strak en netjes, dat werkt echt hartstikke fijn”,  volgens Hogervorst. De wandpanelen zijn eenvoudig te vervangen, zodat de operatiekamer ook in de toekomst aan alle gebruikerswensen kan voldoen.

 

Over Interflow
Interflow is een internationaal en toonaangevend specialist in schone lucht. De expertise van onze organisatie wordt ingezet om zowel personen als producten te beschermen tegen gevaarlijke luchtomstandigheden. Interflow is een deskundig partner bij de ontwikkeling, productie, realisatie, validatie, en beheer van cleanrooms, operatiekamers, steriele bereidingsruimten, en laminar flow units. Interflow is onderdeel van BAM Bouw en Techniek bv, een van de werkmaatschappijen van Koninklijke BAM Groep nv. Meer informatie: www.interflow.nl

 

Bron: Interflow