Project Nightingale roept de industrie op om met een slimme en draadloze oplossing te komen voor patiëntenmonitoring. FME en Nederland ICT organiseren 8 maart 2017 een kennismakingsbijeenkomst met het project Nightingale in het UMC Utrecht.

Nightingale is een samenwerking van vijf Europese academische ziekenhuizen (Utrecht, Londen, Stockholm, Leuven en Aken) die zoeken naar een betere monitoring van hun patiënten. Er is een grote onvervulde behoefte om patiënten, zowel in het ziekenhuis als thuis, goed te monitoren om op tijd achteruitgang te kunnen constateren.

Tijdens de bijeenkomst is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook organisaties die een deel van de oplossing kunnen bieden zijn van harte welkom. Met deze informatieavond wil de projectleiding van Nightingale graag nader kennismaken met bedrijven en met eventuele oplossingen die wellicht nu nog niet bekend zijn en van waarde kunnen zijn voor de realisatie van Nightingale. Clinici zullen nader toe lichten waarom er een oplossing nodig is en waar de oplossing aan moet voldoen.

Subsidie
Nightingale heeft van de EU een subsidie van € 5,3 miljoen ontvangen waarmee zij door het Europese bedrijfsleven een geschikte oplossing kunnen laten ontwikkelen. Het Europese bedrijfsleven wordt middels een aanbesteding (Pre-commercial Procurement ofwel PCP) uitgedaagd om een innovatieve oplossing te ontwikkelen die aansluit op de behoeftes uit de praktijk. De oplossingen zullen door de betrokken Europese ziekenhuizen in de praktijk getest worden. Meer informatie is te vinden op www.nightingale-h2020.eu.

Voordat deze aanbesteding zal worden gestart, zal eerst de markt worden geconsulteerd in de vorm van twee workshops. Deze workshops zijn voor alle geïnteresseerden toegankelijk en vinden plaats in Brussel op 31 maart 2017 en in München op 6 april 2017.

Programma informatieavond – 8 maart

16.30 uur Ontvangst

17.00 uur Korte opening door FME en Nederland ICT
Toelichting Nightingale door Prof. Cor Kalkman

17.30 uur Rondje kennismaken aan tafel

17.45 uur Toelichting vervolg Nightingale ontwikkelingsproces door Gerben Bekema

18.10 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen

18.30 uur Gelegenheid tot netwerken

Locatie: UMC Utrecht, Maliebaanzaal
Heidelberglaan 100, 3584 CX, Utrecht http://www.umcutrecht.nl/nl/Over-ons/Contact-route/Locatie-UMC-Utrecht

Bron: Project Nightingale