De hackathon ‘Zorg voor Ouderen’ is van start. Drie teams van creatieve ICT-ers uit Nederland en India gaan aan de slag met uitdagingen die zijn bedacht

door mensen die bij zorg in de wijken zelf tegen problemen aanliepen. Het doel is om creatieve ICT-oplossingen te zoeken voor het zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen van ouderen. De teams hebben tot vrijdag 7 oktober om de beste ideeën te bedenken voor  3 uitdagingen. Op vrijdag presenteren de teams hun oplossingen aan een vakjury.

 Tijdens de hackathon zoeken de teams oplossingen voor :
1. Ouderen en sociale isolatie
De uitdaging: hoe kan sociale isolatie bij ouderen worden voorkomen en hoe kunnen ouderen worden geholpen die geen contact meer hebben met de buitenwereld?
2. Betekenis van ouderen in de samenleving
De uitdaging: Hoe kan de kennis en kunde van ouderen via een actieve dialoog worden erkend en hoe kan het een volwaardige plaats terugkrijgen in de samenleving?
3. Ouderen betrekken bij voorzieningen en activiteiten
De uitdaging: Op welke wijze kun je ouderen het beste informeren over de activiteiten en diensten die voor hen beschikbaar zijn?
De oplossingen van de teams worden gepresenteerd op de derde editie van de zorginnovatiebijeenkomst op 7 oktober. Voor meer informatie: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/werk-zorg-en-welzijn/to/Meedoen-aan-bijeenkomst-innovatieve-zorgoplossingen.htm
Bron: Smith Communicatie