Vanuit de hele wereld komen de inschrijvingen voor deelname aan de NVTG BouwAward 2016 binnen.
De vereniging voor facility professionals in de zorgsector, NVTG, reikt in april 2016 voor de zesde keer een BouwAward uit. Nieuwbouw-, renovatie- en vernieuwbouwprojecten uit de hele zorgsector kunnen worden ingeschreven.
 
De uitreiking van de award vindt plaats tijdens het Wereldcongres van de International Federation of Hospital Engineering (IFHE) dat de NVTG in april 2016 in het World Forum Den Haag organiseert. Vanwege het internationale karakter van het congres kunnen ook buitenlandse projecten worden aangemeld om mee te dingen naar deze bouwprijs. Het thema voor de NVTG BouwAward 2016 is “Een healing environment voor alle gebruikers”. Inschrijvingen vanuit alle sectoren in de zorg zijn welkom.
 
Bij het beoordelen van de projecten let de internationale jury op de invloed van het gebouw op het fysiek, mentaal, en sociaal welbevinden van de gebruikers van het gebouw en ook met de lokale omstandigheden.
 
Aanmelden projecten
Projecten kunnen worden aangemeld via de website van de NVTG. Er is voorzien in een inschrijfformulier en de mogelijkheid voor het uploaden van foto’s. De inschrijftermijn sluit 31 december 2015. Op het moment van inschrijven mogen projecten niet langer dan vijf jaar in gebruik zijn. Inschrijven kan via: www.nvtg.nl/buildingaward2016.
 
Jurering
De jury wordt samengesteld uit een internationale groep experts op het gebied van zorghuisvesting. De jurering vindt plaats in januari 2016.
Uit de ingezonden projecten wordt een voorselectie gemaakt van potentiële kanshebbers op het winnen van de BouwAward 2016. De genomineerden worden in februari bekend gemaakt in de media van de IFHE en NVTG. FMT Gezondheidszorg (zowel website als magazine) zal uitgebreid aandacht aan de projecten besteden.
 
Eerdere winnaars
Eerdere winnaars van de NVTG BouwAward waren:
UMC Groningen (1997);
Broekheurnerstede in Enschede (2000);
Parnassia in ’s Gravenhage (2000);
De Stichtse Hof in Laren (2003);
Oogziekenhuis in Rotterdam (2007) en
Aan den Pas in Bunde (2010).
 
Fotobijschrift: De NVTG BouwAward is een sculptuur dat de beeldend kunstenaar Ineke Stolwijk speciaal voor de NVTG heeft vervaardigd.