Jan van Groningen. Foto: Zuyderland.

De heer Ing. Jan van Groningen MBA is per 1 april 2023 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Zuyderland. Zijn kennis op het gebied van ICT en digitale transformatie wordt een welkome aanvulling genoemd. Recent waren er perikelen rondom het epd bij de zorgorganisatie.

Jan van Groningen is werkzaam bij ABN AMRO Bank NV als Chief Technology Officer (CTO) en Head of Platforms & Technology en als zodanig primair verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en runnen van het IT & Digital fundament. De carrière van Jan van Groningen staat al meer dan 25 jaar in het teken van innovatie, transformatie, technologie en dienstverlening en bestrijkt de end-to-end IT-waardeketen. Hij was eerder onder meer werkzaam bij IBM, Atos en Capgemini. Hij heeft veel ervaring in het vertalen van technologische mogelijkheden naar praktische toepassingen die bijdragen aan innovatieve, efficiënte en kwalitatief goede bedrijfsvoering en dienstverlening.

Welkome aanvulling

Jos van Lange, voorzitter Raad van Toezicht: ‘De Raad van Toezicht is blij met de komst van de heer Van Groningen. Gelet op de snelle ontwikkelingen op het brede terrein van ICT en digitale transformatie is zijn kennis en expertise een welkome en door de RvT bewust gekozen aanvulling binnen de Raad van Toezicht.’

Bron: Zuyderland

Lees ook: Zuyderland moet epd gedwongen vervangen: 44 miljoen euro kosten