Jan ter Steeg stopt per 1 januari 2016 als bestuurder bij Careander om te gaan genieten van meer vrije tijd. Jan ter Steeg is sinds oktober 2002 bestuurder van Careander.
Onder zijn leiding is Careander in de afgelopen jaren gegroeid tot een moderne, professionele zorgorganisatie, waar de kernwaarden Dichtbij en Daadkrachtig hoog in het vaandel staan.
Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied van wonen, dagbesteding/werk en vrije tijd. Dit doet Careander vanuit de protestants christelijke visie dat ieder mens uniek en waardevol is. Careander biedt een gevarieerd dienstenaanbod, afhankelijk van de behoeften die cliënten hebben. Careander is te vinden in diverse plaatsen op de Veluwe. Het centraal bureau van Careander staat in Harderwijk.
Mr. Bert Brouwer volgt Jan ter Steeg per 1 januari 2016 op als bestuurder van Careander. Bert Brouwer is momenteel bestuurder van Kinderopvang KOOS in Raalte. Hij heeft veel ervaring in diverse managementfuncties. Zo was hij onder andere plaatsvervangend directeur bij de GGD Gelderland Midden, interim directeur van de Openbare Bibliotheek in Eindhoven en heeft hij verschillende interim opdrachten bij gemeenten uitgevoerd.
De Raad van Toezicht van Careander is blij dat zij in de heer Bert Brouwer een goede opvolger voor Jan ter Steeg heeft gevonden.
Op donderdagmiddag 17 december wordt aan Jan ter Steeg een symposium en een afscheidsreceptie aangeboden in de Heerlickheijd in Ermelo. Spreker op het symposium zal o.a. mr. Marius Buiting zijn, directeur van NVTZ en mede auteur van het boek “Verdraaide organisaties”.