Het Jeroen Bosch Ziekenhuis breidt zijn dienstverlening uit naar Drunen, door het openen van een nieuwe locatie aan de Tinie de Munnikstraat. Het ziekenhuis vestigt zich in hetzelfde pand als het Gezondheidscentrum Drunen. Op 31 oktober opent het ziekenhuis zijn deuren.

Door de opening van een nieuwe locatie in Drunen, kan het ziekenhuis een deel van zijn gespecialiseerde zorg naar patiënten toe brengen. Te denken valt aan polikliniekbezoek en onderzoeken zoals bloedonderzoek en echo’s.  De nabijheid maakt nauwere samenwerking tussen het ziekenhuis en zorgverleners in Drunen en omgeving mogelijk.

Intensievere samenwerking
Orthopedisch chirurg Arjan Plat over deze samenwerking: “Huisartsen, fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals hechten net zoals de vakgroep Orthopedie veel waarde aan het organiseren van hoogwaardige zorg dicht bij onze patiënten. Doordat wij spreekuur gaan houden in Drunen wordt het contact tussen ons en onze zorgpartners makkelijker en worden de lijnen korter. Dat komt de zorg voor onze patiënten ten goede. Wij zien ernaar uit onze samenwerking met onze zorgpartners in Drunen en omgeving te intensiveren.”

De locatie in Drunen is ideaal voor mensen die voor het eerst naar een medisch specialist gaan en voor patiënten die regelmatig een medisch specialist bezoeken. Zij krijgen voortaan gespecialiseerde ziekenhuiszorg dichtbij. Voor de meer complexe zorg kunnen patiënten uiteraard nog steeds terecht op de hoofdlocatie.

Klein en overzichtelijk
Geriater Rob van Marum gaat ook spreekuur houden in Drunen:  “Wat ik merk, is dat ouderen het fijn vinden om niet naar het ‘grote ziekenhuis’ te hoeven. Ze hebben daar vaak al zoveel meegemaakt aan onderzoeken en behandelingen dat het voor hen een plek vol emotie is geworden. Ik vind het heel fijn dat ik de mogelijkheid heb om naar ze toe te komen en ze zorg dichtbij te bieden, in hun eigen vertrouwde omgeving. De locatie is klein en overzichtelijk,je vindt er alles onder één dak en belangrijker nog er heerst een  prettige intieme sfeer.”

Open dag
Op zaterdag 26 november houden het Gezondheidscentrum Drunen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis een open dag voor alle belangstellenden. Iedereen is dan van harte welkom om tussen 11.00 en 15.00 uur met de diverse zorgverleners kennis te maken en een kijkje in het gebouw te nemen.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patiënt. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving waarin continu wordt gestreefd naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit één kerngedachte: Aandacht maakt ’t beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en zo’n 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten binnen het JBZ  zijn georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio  ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg.

Foto: Jeroen Bosch Ziekenhuis (EGM architecten)

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis