KWF Kankerbestrijding zet twee jongerenpanels op om zich te buigen over vragen rondom de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker én over een landelijke campagne zonbescherming. Tien jongeren kunnen zich hiervoor aanmelden. Het project Jongerenambassadeurs, opgezet in het kader van de maatschappelijke diensttijd, gaat voor KWF op zoek! Aanmelden kan nu.

KWF Kankerbestrijding zet zich in voor de bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntondersteuning en fondsenwerving. Preventie heeft veel aandacht. Maar de mening van jongeren is hierbij ook van belang  Daarom richt KWF twee jongerenpanels op. Zij gaan meedenken over de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker en een nieuwe landelijke campagne zonbescherming.

Wat kan beter?

Sinds 2008 kunnen alle meisjes vanaf 13 jaar het HPV-vaccin krijgen, dat de kans op baarmoederhalskanker met 70% vermindert. Toch kiezen veel meisjes voor het niet vaccineren; het  aantal neemt zelfs af. Wat gaat hier eigenlijk mis? Dat mogen jongerenambassadeurs onderzoeken en over nadenken!
Een ander onderwerp waar de jongerenambassadeurs zich over buigen is hoe jongeren zich goed kunnen beschermen tegen de zon. Hoe krijgen we jongeren zo ver dat zij zich goed beschermen tegen de zon? Jezelf goed beschermen tegen de zon voorkomt huidkanker en is dus heel belangrijk! Hoe maken we insmeren ‘sexy’?
Patrick Ooms, belangenbehartiger bij KWF, is enthousiast over het project: “Zowel het HPV-vaccin als zonbescherming zijn actuele thema’s die jongeren raken. Wij horen graag hoe jongeren hierover denken omdat zij precies weten wat er speelt onder jongeren! Ik kijk uit naar de adviezen en gesprekken. We zetten de deur wijd open. Jongeren tussen de 15 en 21 jaar: van harte welkom!”

Jongeren staan centraal

Jongerenambassadeurs laten de stem van hun generatie horen bij bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Zo zitten jongeren aan tafel bij beslissingen die genomen worden over hún toekomst. Bente van Oort, als jongere betrokken bij het project Jongerenambassadeurs, is blij met de vacatures bij KWF Kankerbestrijding: “Fantastisch dat een organisatie als KWF laat zien dat ze de inbreng van jongeren waardeert en meeneemt in haar campagnes! Een mooi voorbeeld van hoe de frisse blik van jongeren goed van pas komt bij verschillende uitdagingen.”

Meedoen kan altijd

Op de website www.jongerenambassadeurs.com/droomplek vind je de vacatures als jongerenambassadeur bij KWF. Ben jij enthousiast maar is deze vacature niet precies wat je zoekt? Je vindt op de website ook andere droomplekken. Natuurlijk zijn jouw ideeën altijd van harte welkom! Dus weet jij al waar je aan de slag wilt? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Mail gerust naar onze projectleider Jasmijn (jasmijn@jongerenambassadeurs.com). Of stuur ons een berichtje op Facebook, Instagram of Twitter!