Jouw Omgeving is als één van vijf bedrijven door naar de finale van de Europese eHealth competitie.

De winnaar zal 9 juni in Amsterdam bekend worden gemaakt tijdens de HIMSS eHealth week, het grootste eHealth evenement van Europa.

De HIMSS eHealth week is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door het land dat voorzitter is van de Europese Unie. Aangezien Nederland dit jaar voorzitter van de EU is, zal van 8 tot en met 10 juni de eHealth week plaatsvinden in de Beurs van Berlage te Amsterdam

De Europese eHealth competitie is de grootste wedstrijd op dit gebied en trekt honderden deelnemers uit alle lidstaten van de EU. Jouw Omgeving is als enige Nederlandse finalist opgenomen in de categorie “Champions”, bedrijven die de start-up fase voorbij zijn en met serieuze opschaling bezig zijn. Specifieke criteria waar tijdens de selectie op wordt gelet, zijn innovativiteit van de oplossing, implementatie bij eindgebruikers, en impact op korte termijn en meerdere vlakken (patiënten, professionals, economisch).

Jouw Omgeving is een eHealth platform dat cliënten en hun netwerk de mogelijkheid geeft om een actieve rol in de behandeling te spelen. Het platform geeft laagdrempelig toegang tot beveiligde communicatiekanalen zoals chat, berichtenverkeer en beeldbellen. Het platform is volledig transparant en cliënten hebben de mogelijkheid om hun dossier, behandelplan en rapportages niet alleen in te zien, maar hier zelf ook actief in te werken. Jouw Omgeving heeft een grote selectie aan eHealth tools en modules om niet alleen te kunnen communiceren en registreren, maar ook om echt online aan de behandeling te werken. Visueel ontwerp en de gebruikerservaring hebben vanaf het begin een leidende rol gespeeld in de ontwikkeling van het platform.

Robbert Slotman, mede-oprichter van Jouw Omgeving: “Samen met onze partners hebben wij de afgelopen jaren keihard gewerkt om een platform te bouwen dat verder gaat dan alleen mooie techniek en echt een verschil kan maken in het leven van cliënten. Deze finaleplek is een bewijs dat dit gelukt is.”

Bron: Jouw Omgeving