Julianne Meijers - Bartiméus, portretfoto

Julianne Meijers start op 1 november 2021 als voorzitter van de raad van bestuur van Bartiméus. Samen met Jan Naaktgeboren vormt zij dan de raad van bestuur.

Na een carrière in de gezondheidszorg bij Siza en UMC Utrecht heeft zij gekozen voor de overstap naar Bartiméus. Met haar academische ervaring zal zij onder andere gaan bijdragen aan het verder ontwikkelen van Bartiméus als expertise-organisatie.

Meijers heeft in haar bestuurlijke loopbaan ervaring opgedaan met verschillende portefeuilles op het gebied van kwaliteit van zorg als bedrijfsvoering. Bij Siza heeft zij zich daarnaast sterk gemaakt voor het ontwikkelen van lokale en landelijke samenwerkingsverbanden, met als doel de mogelijkheden voor mensen met een beperking te vergroten.
In haar overtuiging vraagt ondersteuning van mensen met een beperking – naast specifieke expertise – meer dan zorg alleen. In het bestuur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, waar zij tot voor kort lid van was, was zij actief op het gebied van kwaliteit, informatiebeleid en innovatie.

Julianne Meijers: “In mijn loopbaan ben ik geïnspireerd door de academische wereld en gegrepen door de gehandicaptenzorg. Bij Bartiméus komen die twee werelden samen. Een mooie organisatie met veel bevlogen medewerkers, waar 100% leven voor mensen met een visuele beperking voorop staat. Een organisatie waar bovendien veel aandacht is voor innovatie en technologie, die mensen met een visuele beperking kan helpen het leven te vergemakkelijken. Mijn drijfveer is om de positie van mensen met een beperking in de maatschappij zichtbaar te verbeteren. En hen te ondersteunen met wat zij nodig hebben om, net als ieder ander, het leven te leiden dat bij hen past. Dat begint met goed luisteren. Ik kijk ernaar uit om in november te starten!“