Bram Nijp - GE Healthcare, portretfoto

Bram Nijp is de nieuwe Managing Director van GE Healthcare Nederland (Divisie Healthcare Solutions). In zijn directierol is hij verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de positie van GE Healthcare op het gebied van medisch-technologische oplossingen en diensten voor de zorgsector in Nederland.

Nijp heeft ruime ervaring in de medisch-technologische industrie opgebouwd bij Johnson & Johnson, Medeco (nu Mediq), Covidien en Medtronic. Bij Medtronic lag de laatste jaren focus op Key Account Management en Partnership Solutions.

Bram Nijp over zijn nieuwe functie: “De afgelopen periode heeft ons allemaal geleerd dat we anders moeten en kunnen kijken naar de gezondheidzorg in het algemeen, om borging van kwaliteit en continuïteit voor de lange termijn te garanderen, zodat de we de beste zorg voor patiënten kunnen blijven bieden. Digitale eHealth met behulp van AI (Artificiële Intelligentie) zijn daarbij cruciaal. GE Healthcare vervult hierin een leidende rol, die we verder willen uitbouwen, samen met onze partners en zorgprofessionals”.

Met deze aanstelling neemt Nijp het stokje over van Raymond Koren, die al langere tijd een dubbele rol vervulde binnen het GE Healthcare Team. Koren zal zijn aandacht nu volledig richten op de rol van Imaging en Life Care Solutions Salesmanager Nederland bij GE Healthcare.

Over GE Healthcare

GE Healthcare is het onderdeel van GE (NYSE: GE) dat zich bezighoudt met gezondheidszorg. GE Healthcare ondersteunt innovatieprocessen rond medische technologie, farmaceutische diagnostiek en digitale oplossingen met behulp van intelligente apparatuur, gegevensanalyse, toepassingen en diensten, ondersteund door haar Edison intelligentieplatform.