Kepler Vision - beeld van de Night Nurse
'Man down'-beeld van de Kepler Night Nurse

Kepler Vision Technologies opent op 7 april het Kepler Vision Experience Center in Eindhoven. Deze faciliteit zal worden gebruikt om het nut van Kepler Vision’s computer vision monitoring software te demonstreren en zorgverleners te trainen in het het gebruik ervan. Dit pakket verbetert de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten en vergemakkelijkt het werk van zorgpersoneel.

De Kepler Night Nurse (KNN) die wordt gedemonstreerd, is ontworpen om het personeel onmiddellijk te waarschuwen wanneer een patiënt is gevallen, in fysieke nood verkeert of is afgedwaald naar waar hij niet hoort te zijn. Doordat menselijke activiteiten geautomatiseerd worden herkend, krijgen cliënten en patiënten direct de aandacht die ze nodig hebben op het moment dat het moet. Het gebruik van de software voorkomt de onnodige verstoring van het leven van patiënten, en het voorkomt dat zorgpersoneel tijd kwijtraakt aan het reageren op valse alarmen die nog steeds door ouderwetse domotica-oplossingen worden gegenereerd.

Voorbeeldomgevingen

Om dit te demonstreren, beschikt het Kepler Vision Experience Center over een reeks voorbeeldomgevingen waarin de KNN-oplossing kan worden ingezet, waaronder een huiskamer in een verzorgingstehuis, een cliëntenkamer van een verpleeghuis, een aanleunwoning en een ziekenhuiskamer en een hal. Het centrum gebruikt de meest geavanceerde versie van de Kepler Night Nurse-oplossing en van de nieuwe slimme sensoren van Kepler Vision. De faciliteit zal ook worden gebruikt voor het trainen van zorgpersoneel om optimaal gebruik te gaan maken van de Kepler Night Nurse software.

Meerwaarde

Kepler Vision Technologies is overtuigd van de meerwaarde van computervisie bij het waken over het welzijn van patiënten in zorgomgevingen. “Gezien de huidige personeelscrisis in zorginstellingen is het belangrijker dan ooit dat beleidsmakers in de zorgsector nieuwe technologieën kunnen uitproberen in situaties die zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid staan, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat de druk op het zorgpersoneel wordt verminderd zonder hun taken onnodig complex te maken”, aldus Kepler-CEO dr. Harro Stokman.

Trainingsfaciliteit

Het Kepler Vision Experience Center heeft niet alleen een functie als showroom voor besluitvormers in de zorg. Het zal daarnaast ook gebruikt worden om zorgpersoneel te trainen in het gebruik van de Kepler Night Nurse-oplossing.