DAB-pumps-drukverhogers
Foto: DAB-pumps

In het kader van de klimaatdoelen moet de CO2 -uitstoot omlaag. Nu gelden de nieuwe BENG-eisen. In 2023 moeten kantoorgebouwen voldoen aan label C. Daarnaast zijn er BREEAM, WELL, LEAD, duurzaamheidskeurmerken voor het realiseren van duurzame en gezonde gebouwen met een minimale milieu-impact. De klimaatdoelen kunnen nu gerealiseerd worden met de inzet van frequentiegeregelde drukverhogers.

DAB-drukverhogers kunnen, vergeleken met traditionele drukverhogers, tot 20% meer op energie besparen. Daarnaast hebben de frequentie-geregelde DAB-drukverhogers nog meer voordelen.

Als enige: meten voor legionellapreventie

DAB Pumps kan als enige fabrikant op afstand en 24/7 de temperatuur en doorstroming van het drinkwater meten voor legionellapreventie. Dit gebeurt met de technologische innovatie: de cloudservice DConnect. Met DConnect komen installaties letterlijk binnen handbereik. Want met DConnect kan de installateur of beheerder elke installatie 24/7 op afstand monitoren, gegevens uitlezen en besturen. En niet alleen voor legionellapreventie!

90% storingen op afstand opgelost

Met DConnect is het mogelijk om 90% van de storingen direct op afstand op te lossen. Zo hoeft de installateur niet voor iedere storing langs te gaan. Dit bespaart de installateur tijd en de impact op het milieu is veel kleiner doordat monteurs veel minder kilometers rijden. Bovendien lost deze werkwijze problemen sneller op en bespaart het de opdrachtgever aanzienlijk in servicekosten.

Compacte afmetingen

De drukverhogers van DAB onderscheiden zich met hun compacte afmetingen. De 1 pomps-unit ESYBOX MINI kan overal geïnstalleerd worden, zelfs onder een wastafel of in een keukenkast. Dat kan horizontaal of verticaal, of buiten onder een overkapping. De meerpomps-units ESYBOX MAX hebben eveneens een compacte omvang. Dit bespaart gemiddeld 30% in ruimte, vergeleken met andere merken.

Alles in één voor snel installeren

Alle componenten, waaronder de frequentieregelaar, de regeltechniek, de terugslagkleppen en een expansievat zijn geïntegreerd. Met het handige installatieframe en de draadloze verbinding tussen de pompen kan DAB snel een unit van meerdere pompen samenbouwen. Dankzij de meerdere aansluitmogelijkheden is het mogelijk om de leidingen snel aan te sluiten en de unit eenvoudig via de LCD-display in bedrijf te stellen.

Voor meer info, zie www.dabpumps.nl