pop up-vaccinatie-Erasmus
Foto: Erasmus MC

Sinds deze week kunnen mensen zich op werkdagen zónder afspraak laten vaccineren bij de pop-up GGD-priklocatie in de centrale hal van het Erasmus MC. Op de eerste dag hebben zich ruim honderd mensen laten vaccineren.

Het gemak van vaccineren in de buurt zonder afspraak blijkt veel van de bezoekers over de streep te trekken. Maar ook de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen.

Behoefte aan informatie

“Ik wil het eigenlijk niet, maar nu met die nieuwe coronamaatregelen laat ik me toch maar vaccineren”, zegt een jonge bezoekster. “Anders kom ik straks nergens meer in. En ik heb ook geen zin om me steeds opnieuw te laten testen.” Veel mensen vragen náást de vaccinatie ook om aanvullende informatie, bijvoorbeeld over bijwerkingen en welk vaccin er wordt gezet.

VR-bril bij prikangst

Naast de reguliere vaccinaties kunnen mensen met prikangst gebruik maken van een VR-bril, een initiatief vanuit de IC. Mensen die de bril opzetten, wanen zich op de Malediven of zwemmend tussen de dolfijnen. Ondertussen wordt de prik gezet. Doordat de VR-bril zoveel prikkels geeft, hebben mensen niet door dat er een prik wordt gezet.

Het Erasmus MC evalueert iedere week – afhankelijk van de vraag – hoe lang de pop-up prikpost nog openblijft.