Leertouwer heeft tijdens de Beurs Domotica & Slim Wonen in het Evoluon in Eindhoven de Smart Homes Award gewonnen.
Het Barneveldse bedrijf overtuigde de jury en het publiek met het zorg- en domoticaoplossing Conview Care. De oplossing versterkt de innovatiekracht voor zorgorganisaties en bevordert het thuisgevoel voor cliënten. Daarnaast speelde het merkonafhankelijke karakter van Conview Care een belangrijke rol bij de uiteindelijke toekenning van de award.
Conview Care maakt het mogelijk om domotica volledig af te stemmen op de behoefte van de zorgorganisatie én vooral de cliënt. In de basis bestaat het oplossing altijd uit WiFi, smartphones en het IQ Messenger platform. Op basis van de behoefte wordt dit uitgebreid met vrijwel alle mogelijke open hard- en softwaretoepassingen. Denk aan cameratoezicht via een gesloten netwerk, toegangscontrole, slimme sensoren en communicatie- en oproepsystemen. Conview Care werkt hierbij als de verbindende schakel.
Conview Care in Savelberg
Locatie Savelberg van Zorgpartners Midden-Holland liet in 2015 een uitgebreide variant van Conview Care installeren. Hierdoor is het mogelijk om complexere en zwaardere zorg te bieden aan bewoners. Tegelijkertijd ligt er een sterke focus op het verbeteren van de kwaliteit van leven en het bieden van fixatievrije zorg. Domotica maakt het mogelijk om cliënten, afhankelijk van hun ziektebeeld, persoonlijke vrijheid te geven. Voor de één is dit alleen toegang tot de afdeling. Voor een ander is dit de afdeling, het hele gebouw of zelfs ook de tuin.

 
Internet of Things
Jasper Coppes, Themaspecialist Zorg & Technologie: “We zijn ontzettend trots dat onze domoticaoplossing voor intramurale zorg de Smart Homes Award wint! Dit is voor ons een duidelijke bevestiging dat we een platform ontwikkelen waar de markt behoefte aan heeft. Onze volgende stap is dan ook om met slimme sensoren, die in verbinding staan met internet, de kwaliteit van de zorg te verbeteren.”
Thuiszorg
“Kansen in de thuiszorg zijn er genoeg”, zegt Coppes. “Denk bijvoorbeeld aan sensoren die waarschuwen als de cliënt medicijnen moet innemen of camera’s die met één druk op de knop een live-beeld doorsturen naar de zorgverlener.” Coppes benadrukt dat alle toepassingen vooral gericht moeten zijn op het verhogen van het wooncomfort van bewoners en het verbeteren van de kwaliteit van de zorg.
Over Leertouwer
Leertouwer is sinds 1929 actief met het realiseren van elektrotechnische installaties. Sindsdien ligt de focus steeds op het veraangenamen van de leef- en werkomgeving. Tegenwoordig is het bedrijf toonaangevend op het gebied van systeemintegratie en andere comfortverhogende installaties in elektrotechniek, klimaat en ICT. Kijk voor meer informatie op www.leertouwer.nl.
Foto: Het Conview Care team van Leertouwer met de Smart Homes Award.
Bron: Leertouwer